Sevilay Yılman Vanlı Mavi Fularlı kadınları yazdı

Habertürk yazarı Sevilay Yılman Vanlı Mavi Fularlı kadınları yazdı

‘Mavi fular’lı bacılarıma selamlar

BİR önceki yazımda Van izlenimlerimi aktarmaya devam edeceğimi söylemiştim. Edeceğim ama bugün değil; çünkü gündem şu anda Antalya! Buradayım ve buradan gözlemlerimi aktarmalıyım. Ancak bugün atlamamam gereken bir konu var: “Mavi fularlılar.” Söz verdim onlara, çok bekletmem doğru olmaz.

14 gönüllü Vanlı kadın bir araya gelip bu grubu oluşturmuşlar. Amaçları Van mutfağını yaşatmak ama en doğru, güzel haliyle. Van pastası ikramlarında tanıştım onlarla. Çok şekerler, çok sıcaklar. Yok mu bir Vanlı babayiğit bizim mavi fularlı hatunlara destek verecek, onların profesyonel hayata girmesine katkı sağlayacak? Yoksa çok fena; çünkü bu gidişle tamamen gönüllülük temelinde yaptıkları bu iş dolayısıyla hepsinin yuvası dağılacak!

Çok ciddiyim bu konuda. Çünkü bu şirin mi şirin ve deli kadınlar Van mutfağını yaşatma ve tanıtma gönüllülüğü ile kocalarının bütçelerinde kocaman bir delik açıyorlar ve eğer bu delme işi devam ederse çok yakında tamamı kapının önüne konulacak! Aman aman! Vanlılar bir el atsın bu işe lütfen...

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme