SEVİNİN, GÜLÜN ÇOCUKLAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Van'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Valilik önünde başlayacak kutlamalar İskele 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda devam edecek.

Vansesi Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara 98 yıl önce armağan ettiği 23 Nisan, Van'da ve ilçelerinde coşkuyla kutlanacak. Van Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İpekyolu ve Edremit Belediyeleri ve kamu kurum ve kuruluşları tarafından kutlama  programı hazırlandı. Kutlamaların tören bölümü Valilik Önünde 23 Nisan Pazartesi (bugün) saat 09.00'da Atatürk anıtına çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayacak.

KUTLAMALAR İSKELE'DE

Bütün çocukların coşkuyla katılacağı 23 Nisan kutlamaları saat 11.00'dan itibaren İskele 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda gerçekleştirilecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı; öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşması, şiirler, müzik dinletileri, halk dansları, Van yöresi halk oyunları gösterisi, Jimnastik ve Tekvando gösterileriyle devam edecek. Etkinlik programında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu anaokulları, ilkokullar ve ortaokullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül töreni yer alacak.

İSKELE’YE ÜCRETSİZ OTOBÜS

Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Halk Eğitim Merkezi (Beşyol) önünden İskele 15 Temmuz Şehitler Parkı etkinlik alanına ücretsiz ulaşım imkânı sağlayacak. Kutlama programı kapsamında, bazı kurumlar, ikramlar, hediye dağıtımları, sürpriz etkinlikler ve çeşitli aktiviteler ile çocukların bayram coşkusuna katılacak.

Valilik 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına tüm çocukları ve Van halkını davet etti.

DÜNYA ÇOCUKLARININ TEK BAYRAMI

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk kez kapılarını açtığı gün olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etti. Çünkü bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğunu biliyordu. 23 Nisan’ı törenlerle, şenliklerle, oyunlarla, coşkuyla kutluyoruz.

23 Nisan, dünya çocuklarının sahip olduğu tek bayramdır. UNESCO, 1979 yılını “Çocuk Yılı” ilan edince, ülkemiz 23 Nisan bayramını dünya çocuklarıyla kutlamaya karar verdi. O yıl kutlamaya 6 ülke katıldı, ama 23 Nisan yıllar geçtikçe bütün dünya çocuklarının kutladığı uluslararası bir bayram haline geldi.

Bakmadan Geçme