ŞEVVAL SAM, BAŞÖRTÜSÜNE HAKARET ETMEDİ!

Şevval Sam’ın başörtüsüne dair ifadelerine destek. Ünlü sanatçıya Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi destek bir mesaj yolladı.

18 Haziran Pazartesi günü sanatçı Şevval Sam’ın Van’da öğrencilerle yaptığı söyleşide kullandığı, medyaya yansıyan konuşması hakkında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi bir basın açıklaması yaptı. “Şevval Sam, İslam ve başörtüsüne hakaret etmemiştir” şeklinde başlayan basın açıklamasında çarpıcı ifadelerle ünlü sanatçıya mesaj gönderildi.

                Öğrenci Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şevval Sam Üniversitemizde yapmış olduğu konuşmasında İslam’a ve başörtüsüne bir hakaret veya aşağılama çabası içinde olmamıştır. Şevval Sam’ın konuşmaları dikkatlice incelendiğinde bize göre o, dine ve Allah inancına ilişkin okuduklarını, Marksist ve materyalist perspektife borçlu olmasının sıkıntılarını yaşamaktadır. Oysa onun gibi, insanlığın temel sorunlarına karşı duyarlı ve sorumluluk sahibi insanların, böylesine var oluşsal bir konuda kolaycı ve tek taraflı ve bir o kadarda gerçeklerden uzak değerlendirmeler içerisinde olmamalıdır. Benzer bir yüzeysel ilişkiyi, terör değerlendirmelerinde de görmekteyiz. Ancak böyle olsa bile, bu onun ve onun gibi düşünenlerin din adına baskı altına alınmasını, ya da alınacağı düşüncesini haklılaştırmaz. Çünkü İslam buna müsaade etmez. Bizim İslam’dan öğrendiğimiz şey; farklılıkların, Allah’ın dilemesiyle var olduğudur. İnanana düşen ise farklı inanç ve düşüncelerde olan insanlara, hakikatleri güzellikleriyle anlatmak ve ona dua etmektir. Bu sebepten bizde kendisine dua ediyoruz.”

vanhaber,haberlervan,başörtüsü,şevval sam,yyü

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme