Seyahat acenteleri yemekte buluştu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) 6 Aralık'ta yapılacak olan genel başkanlık seçimleri öncesi Van TÜRSAB üyeleri ve acenteleri ile yemekte bir araya geldi.

İlhan Siyahtaş

TÜRSAB Başkanı Cevdet Özgökçe yemekte yaptığı konuşmada,  6 Aralık'ta yapılacak genel kurulda TURSAB başkanlığına 3 aday var. 2 adayımız yakın zamanda sizlerle bir araya gelecek. Ben şahsım olarak Başaran Ulusoy'u destekliyorum dedi.

 Çalışmalarını anlatan TÜRSAB Başkanı Cevdet Özgökçe "Acenteler arası gidiş gelişleri pekiştirdik. 2013-14-15 aidatlarını sildirdik. Bölgemizde 2011 yılında büyük bir deprem yaşandı. Depremin üzerinden geçen zamana rağmen Erciş'te 2 acentemiz konteyner içerisinde hizmet vermekteydi. Genel başkanımız Van'a geldiğinde yaşanan durumu yerinde görsün diye alıp Erciş'e götürdük. Başkanımız 2013-14-15 yıllarına ait aidatları sildi" dedi.

"Bölgemizde kaçak turlarda yapılıyor"

Özgökçe, bir yılı aşkın süredir görev başında olduğuna dikkat çekerek, "Göreve geldiğimizde acenteleri bir bir ziyaret ederek kaçak acente ve kaçak yapılan turlara dair konuşmuştuk. Bu konu hakkında büyük mücadelelerde bulunduk. Van ve çevresinde 29 tane kaçak acentemiz vardı. Biz bunların 6 tanesini resmileştirdik. 15 tanesini kapattık. Geri kalan 9 tanesini de cezai işlem uygulayarak kapattık. Bölgemizde kaçak turlar yapılıyor. Her aldığımız ihbarı değerlendirdik. Gereken yasal işlemleri yaptık. Kısa bir süre önce Kapıköy sınır kapımız açıldı. Valimiz  ile bir araya geldik. Kapının açılması için birçok girişimde bulunduk" diye belirtti.

"3 acentemiz ağır hasar gördü"

Göreve geldikten sonra genel merkezin kendilerine büyük destekleri olduğunu ifade eden Özgökçe, "Araç isteğimiz gerçekleştirildi. Personel ihtiyacımız karşılandı. Geçen yıl 6-7 Ekim olaylarında 3 tane acentemiz ağır hasar gördü. Tarihte bir ilk olarak hasar gören acentelerimize bütçe çıkardık. Acentelerin haksız kazanç faaliyetleri vardı. 2 acentemizde 300 lira olan biletler 150 liraya satılıyordu. Firmalarla yapılan görüşmelerin sonunda bu acentelere büyük para cezaları verildi. Askeri birlik içerisinde bir acentemiz sıfır komisyona bilet satışı yapacağını söyleyerek ihale almıştı. Yaptığımız denetimler sonunda bu arkadaşın tam komisyona bilet satışı yaptığını tespit ettik. O arkadaşa da para cezası uygulayarak işletme hakkı feshedildi" dedi.

"Başkanımız 2013-14-15 yıllarına ait aidatları sildi"

Acenteler arası birliği sağladıklarını dile getiren Özgökçe, "Acenteler arası gidiş gelişleri pekiştirdik. Birlik beraberliği sağladık. 2013-14-15 aidatlarını sildirdik. Bölgemizde 2011 yılında büyük bir deprem yaşandı. Depremin üzerinden geçen zamana rağmen Erciş'te 2 acentemiz konteyner içerisinde hizmet vermekteydi. Genel başkanımız Van'a geldiğinde yaşanan durumu yerinde görsün diye alıp Erciş'e götürdüm. Başkanımız 2013-14-15 yıllarına ait aidatları sildi. BYK ofisimizi satın aldık. Size yakışır bir ofis oldu "dedi.

"Başaran Ulusoy'u destekliyorum"

6 Aralık'ta yapılacak TÜRSAB genel kurulunda 3 aday olduğunu 2 adayın yakın zamanda Van'a geleceğini belirten Özgökçe"  Şu anki yönetimle büyük ve önemli işlere imza attık. Ben şahsım olarak Başaran Ulusoy'u destekliyorum. Sizlerin de desteğini bekliyorum. Bizim gücümüze güç katarsanız ileri ki yıllarda daha büyük işler yapacağımıza inanıyorum. Bu ayın sonunda sizleri İran'a götürmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

"Van'ı tanıtmak istiyoruz"

TÜRSAB Van Şubesi Genel Sekteri Taner Baskın, " İran'da çok büyük işler yaptık. 4 gün orada kaldık. Ve bu güne kadar orada herhangi bir çalışma yapılmamış. Bir özeleştiri yapmak gerekirse biz TÜRSAB'taki arkadaşlar olarak orada çalışma yapmamışız. Biz onu orada kırdık bu sefer. Direk orada yetkililerle görüştük. Oradakilerde iş birliği yapılması gerektiğini vurguladılar. Ay sonunda BYK'ya bağlı arkadaşlarla bir gezi düzenleyip Hoy, Tebriz ve Urmiye'ye gitmeyi planlıyoruz. Acentelerin gerçek kimliklerine kavuşmalarını sağlamak için çalışacağız. Bizim tabi ki eksikliklerimiz var bunu hep birlikte aşacağız. Dışarıdaki insanlar Van'ı tam anlamıyla tanımıyorlar. Onları Van'a davet ederek Van'ı tanıtmak istiyoruz. TÜRSAB'ın desteği ile 2  yurtdışı seyahatimiz daha  olacak. Ermenistan ve Kuzey Irak'a yapacağımız gezilere acentelerimizin  gelmelerini istiyoruz. Yakın bir zamanda gerekli bilgilendirmeleri yapacağız" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme