SHOW TV LEZZET YOLCULUĞU VAN'DA

Büyük ilgiyle takip edilen ve Anadolu'nun eşsiz güzelliklerini ekrana taşıyan 'Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu' programının 28 Eylül Cuma-29 Eylül Cumartesi günleri yayınlanacak yeni bölümü Van'da çekildi. Van'ın damakları bayram ettiren geleneksel lezzetlerinin ekrana taşınacağı programın çekimleri renkli görüntülere sahne oldu.

Burhan Ergin

 

Ekranların fenomen programı Show TV Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu'nun bu haftaki durağı Van oldu. Van Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Lezzet Yolculuğu ekibi tarafından hazırlanan programın çekimleri Van Elmalı Mahallesinde ve farklı mekanlarda gerçekleştirildi. Van oturma gecesi ekibinin geleneksel kıyafetler içinde seslendirdiği Van türküleri eşliğinde yöresel lezzetlerin ve Van kültürünün tanıtıldığı programın çekimleri yaklaşık 11 saat sürdü.

Ünlü sanatçı Turgay Başyayla ile tanışma fırsatı bulan mahalle sakinleri, bol bol fotoğraf çektirdi.  Van'a gelen Lezzet Yolculuğu ekibi, Van'ın ünlü gül reçeli, Van Pastası, Van cacığı, murtuğa, mercimekli bulgur pilavı, keledoş, ayran aşı, kurut aşı, kavut, umaç helvası, kayganak, su böreği, ciğer köftesi, den aşı, çılbır, asude, Van baklavası, Van tavası, Van baklavası, Van çöreği ve daha birçok mutfak kültürü görüntüledi.

Ünlü sanatçı Turgay Başyayla, Van  programının 28 Eylül Cuma-29 Eylül Cumartesi günleri saat 13.00'de Show TV ekranlarında yayınlanacağını belirterek, "Herkese ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum. Van Elmalı Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek yöresel lezzetlerimizi hazırladık. Programımız 28 Eylül Cuma-29 Eylül Cumartesi 2018 günleri saat 13:00'de Show TV ekranlarında olacak" dedi.

Bakmadan Geçme