• Haberler
  • Güncel
  • ‘Şiddetin Tanımı ve Kadın Hakları Eğitimi’ verildi

‘Şiddetin Tanımı ve Kadın Hakları Eğitimi’ verildi

Van’ın Edremit Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü, mahallelerde yaşayan kadınlara dönük ‘Şiddetin Tanımı ve Kadın Hakları Eğitimi’ konulu bir seminer düzenledi.

Edremit Belediyesi bünyesinde Eminpaşa Mahallesi’nde açılan kilim kurslarındaki kursiyer kadınlara yönelik eğitim semineri verildi. Edremit Belediyesi Psikologu Sinem Koca ile avukat Fatma Görür Kaya ve Rabia Özgökçe’nin verdiği eğitimde, kadınların şiddet ve hukuk alanında bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğitime; Edremit Belediyesi Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik, Eş Başkan Yardımcısı Kebire Budakbeyoğlu Karakaya ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Edremit Belediyesi Psikologu Sinem Koca, kadınlara; şiddetin tanımını, şiddet türlerini, aile içi iletişimi, aile olma bilincini, anne ve baba tutumunu, şiddetin yaygınlığı ve psikolojik çöküntülerin sebeplerini anlattı.

Edremit Belediyesi Avukatı Fatma Görür Kaya ise; yasal olarak kadının hak ve özgürlükleri, 2002 yılından sonra soyadı kanununda yapılan değişiklikleri, kadınların kürtaj ve sezaryen yapabilme hakları, kadının miras ve mal bölüşümü hakları hakkında bilgiler verdi.

Kadınların hakları ve yasal güvenceleri hakkında bilgiler veren Avukat Rabia Özgökçe de, boşanma öncesi ve sonrasında kadınların haklarının neler olduğundan, şiddet gören kadınların neler yapabileceği ve ne gibi hakları olduğundan, boşanan kadınların maddi ve manevi tazminat güvencesini hangi koşullarda alabileceği hakkında bilgiler verdi.

Bakmadan Geçme