Şiir okuma yarışması sona erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye geneli düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışmalarının Van İl Birinciliği İpekyolu Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

Vansesi Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye Geneli düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışması İl Birinciliği Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İpekyolu Gençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. İl Birinciliği, Grup Birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilecektir.  Gençler “Bir Şiir, Bir Nefes” sloganıyla hayata geçirilecek projede,  "Vatan Sevgisi "şiirleri ile birbirleriyle yarıştılar. Yarışmada, il birinciliği kazanan, Van’lı gençler 22 Mart 2017 tarihinde Malatya’da yapılacak olan grup finali yarışmalarında Van ilimizi temsil edeceklerdir.

 

Hayati Beyde, Yaşar Eryiğit ve Uygar Kartal’ın jüri üyeliğini yaptığı Vatan ve bayrak sevgisini anlatan ve dört farklı kategoride düzenlenen Van Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışması İl Birinciliği yarışmasında 14-17 yaş grubu erkekler kategorisinde "Yurt Duyguları" şiiriyle Mehmet Hakkı İlhan, bayanlar kategorisinde "Önce Vatanım" şiiriyle Filiz Yumak birinci olurken, 18-24 yaş grubu arasında yapılan yarışmada erkekler kategorisinde "Çanakkale Şehitlerine" şiiriyle Ercan Bozkurt, bayanlar kategorisinde ise "Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor" şiiriyle ise Fatma Gül Yıldız birinci oldu.

 

Van İpekyolu Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma İl Birinciliği yarışmalarını, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Sunullah Erçek, İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan, birçok öğrenci ve gönüllü gençler izledi. Şiir okuma yarışması sonunda dereceye giren öğrencilere ise ödülleri, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Sunullah Erçek, İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan ve Jüri Üyeleri tarafından verildi.

 

Yapılan ödül töreni sonunda açıklamalarda bulunan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Türkiye geneli yapılan ve il müdürlüklerimiz organizasyonluğunda gerçekleştirilen, Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışması İl Birinciliğine ilimizden gençlerimizin bu denli fazla katılım sağlamaları bizleri gerçekten çok mutlu etti. Milli duygularımızı ve kültürümüzü en iyi şekilde anlatan Türk Müziği, Tiyatro ve Şiir’in yaşatılması, gençlerimiz arasında yaygınlaşmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışmalarında, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak dereceye giren ve katılım gösteren tüm gençlerimizi tebrik eder, farklı kategorilerde birinci olarak ilimizi 22 Mart 2017 tarihinde Malatya’da yapılacak grup finali yarışmasında temsil edecek olan birincilerimize ise şimdiden başarılar diliyoruz” 

Bakmadan Geçme