SİLOPİ'DE ZEKİ YILMAZ FIRTINASI

Büyük kaptan olarak Vanlıların gönlünde taht kuran ve Bölgesel Amatör Lig 1. Grupta mücadele eden 1960 Silopispor teknik direktörü Zeki Yılmaz, fırtınalar estiriyor.

Rıdvan Can

 

Daha önce Şanlıurfa Belediyespor, Belediye Vanspor, Anadolu Üsküdar Belediyespor ve Tatvan Gençlerbirliğispor'da başarılı bir grafik çizen Zeki Yılmaz, bu başarısını 1960 Silopispor'da da sürdürüyor.

 

 

Bölgesel Amatör Lig 1. Grupta mücadele eden ve ligin ilk devresini 16 puanla 7. sırada tamamlayan 1960 Silopispor, Zeki Yılmaz'ın göreve gelmesiyle önemli bir çıkış yakaladı. Zeki Yılmaz ile istikrarlı bir çıkış yakalayan 1960 Silopispor 26 puanla 5'nci sırada yer alıyor.

 

1960 Silopispor Zeki Yılmaz teknik sorumluluğunda oynadığı 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

 

"Takımda birlik ve beraberliği sağladık"

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan 1960 Silopispor teknik direktörü Zeki Yılmaz, "Her şey iyi gidiyor. İkinci yarıda 3 Silopili gencimizi takıma kazandırıp oynatmaya başladık. Kısa zamanda da katkılarını gördük. Maçlarda hem oyun hem de skor anlamında katkı sağlıyorlar. Her antrenman, her maç takımın geleceği için önemlidir. Gün geçtikçe gelişimimiz adına donanımımıza bildiklerimize yenilerini katarak çalışmaya devam ediyoruz. Takımda birlik ve beraberlik var. Disiplinli, özverili bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önceki gün aldığımız acı bir haber ile yıkıldık.  Takımımız futbolcularından Emircan Salıncı 10 gün önce geçirdiği rahatsızlıkla hayata gözlerini yumdu ve bizleri çok ciddi şekilde üzüntüye boğdu. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz, ailesinin ve 1960 Silopispor camiasının başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

 

ZEKİ YILMAZ KİMDİR?

1976 Van doğumlu olan Yılmaz, 1993 yılında Vanspor'da futbola başladı. 1996 yılına kadar Vanspor'da forma giydikten sonra, sırası ile Yüksekova Bld.spor, Silopi Bld.spor, Siirt Jetpaspor, Ağrıspor, Batman Petrolspor, Zonguldakspor, Şanlıurfaspor, Şanlıurfa Bld.spor olmak üzere 13 yıl dışarıda futbol hayatını sürdüren büyük kaptan lakaplı Zeki Yılmaz, 2008 yılında Van'a geri döndü. Belediye Vanspor'da 3 yıl top oynadıktan sonra futbola veda etti. 17 yıl profesyonel olarak futbol oynayan Zeki Yılmaz, 9 yılda değişik 4 takım da kaptanlık yaptı. Bundan dolayı da büyük kaptan lakabını aldı. 2011 yılında futbolu bıraktıktan sonra, bir yıl sportif direktörlük yapan Yılmaz, daha sonra teknik direktör olarak yeşil sahalara geri döndü.

Bakmadan Geçme