SİMER YAYINEVİ ANKARA KİTAP FUARINDA

Doğu Anadolu Bölgesi'nin tek yayınevi Simer Yayınevi 18-27 Mart tarihleri arasında düzenlenen 17. Ankara Kitap Fuarına katılarak Van'ı en iyi şekilde temsil ediyor.

Burhan Ergin

17. Ankara Kitap Fuarı, kitapseverlere kapılarını açtı. Eylül Fuarcılık tarafından 18-27 Mart'ta ATO Congresium'da düzenlenen fuara, 350’yi aşkın yayınevi ve sahaf katılıyor. İmza günleri ve çeşitli etkinliklerin olacağı fuar, hafta içi ve hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Van’ı temsilen Simer Yayınevi Yönetmeni Leyla Mihrinaz Engin ve beraberindeki 20 şair yazar katılıyor.

“Van kitap okumada ülkemizde örnek olabilecek bir il”

Simer Yayınevi Yönetmeni Leyla Mihrinaz Engin, “18-27 Mart tarihleri arasında düzenlenen Ankara Kitap Fuarına 20 yazar ve şairle birlikte ilimizi temsilen katılıyoruz. Bu zamana kadar Van’ımız adına katıldığımız birçok etkinlikten alnımızın akıyla çıktık. Bizler kültür taşıyıcılarıyız. Bilgi üreten bir toplum olmak, ülkemizi ve ilimizi daha ileri seviyelere taşımayı hedeflediğimizden kitap basımını, dağıtımını ve okunmasını önemsiyoruz. Bilimde, kültürde, sanatta, felsefe ve sporda başarılı nesiller yetiştirebilmek adına aileler mutlaka çocuklarına okuma alışkanlığı kazandırmalı. Katıldığımız her platformda Van’da kitap okuyan insan sayısının artması için kitap fuarının düzenlenmesi gerektiğini ifade ettik. Yetkililerin bir an evvel harekete geçerek bu eksikliği gidermesi gerekir. Van kitap okumada ülkemizde örnek olabilecek bir il. Biz Simer Yayınevi olarak elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya hazırız” dedi.

10 gün sürecek fuarda söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk aktivitelerinin olduğu binden fazla etkinlik gerçekleştirilecek.

 

Bakmadan Geçme