SİMER YAYINEVİ ERZİNCAN KİTAP FUARINDA

Van'ın kültür ve sanatına önemli katkıları olan Simer Yayınevi, Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kitap fuarına katılıyor.

Burhan Ergin

Simer Yayınevi Yönetmeni Leyla Mihrinaz Engin ve Yayın Koordinatörü Yaşar Adıyaman beraberindeki yazar ve şairler Gürkan Karahan, Sıdıka Nur Yılmaz, Mizgin Acun, Derya Gültekin ile birlikte 7-17 Şubat 2022 tarihleri arasında Erzincan Belediye Sarayı Bahçesinde düzenlenen Erzincan Kitap Fuarına katıldı.  

2022 yılının ilk fuarına katıldıklarını söyleyen Yayın Koordinatörü Yaşar Adıyaman, “Erzincan Kitap Fuarı, Erzincan’ın kurtuluşunun 104. yıl münasebetiyle düzenlenmesi çok büyük önem arz ediyor. Kurulduğu günden bu yana Van’ın kültür ve sanatını geliştirmek için çaba harcayan Simer Yayınevi fuardaki yerini alarak çalışmalarına devam ediyor” dedi.

“Kitap fuarının düzenlenmemesi Van için büyük bir eksikliktir”

Van’da iki yıldır kitap fuarının düzenlenmediğini belirten Yayın Koordinatörü Yaşar Adıyaman, “2020 yılında Van merkezli kurulan Simer Yayınevi ulusal alanda adından çok söz ettirmeye başladı. İlimize ekonomik anlamda katkı sunan Simer Yayınevi Doğu Anadolu Bölgesinde ulusal bazlı tek yayınevi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Simer Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Leyla Mihrinaz Engin ile yaptığımız çalışmalar daha yeni başladı. İki yıl içinde 80 adet kitap basımıyla piyasada bulunmaktayız. Ulusal ve uluslararası bir yayınevinin merkezi Van'da olması bizlerin Van’a ne kadar değer verdiğinin göstergesidir. İlimizde bulunan tüm kurumların Simer Yayınevini sahiplenmesi gerekir. Yurt dışında birçok yazarımız var. Onları da Van'da düzenlenecek kitap fuarına davet edeceğiz. Fakat Van'da son iki yıldır fuar yapılmıyor. Bu kent için büyük bir eksikliktir. Umarım tez zamanda yıllık birden çok kitap fuarının Van'da olmasını diliyorum.  Simer yayınevi yılın ilk fuarı olan Erzincan Kitap Fuarında Van’ı temsil ediyor. 10 gün sürecek olan fuarda Van kültürünü tanıtarak kitaplar ve dergilerle fuarda bulunuyoruz. Simer Yayınevi roman, öykü, deneme, şiir, çocuk kitapları antoloji, araştırma, hikaye novella türünde bir çok eseri bünyesinde barındırmaktadır. Simer yayınevi edebiyat sanat ve kültürel birikimlere sahip bir yayınevi olarak çalışmalarını 2022 yılında daha da hızlandıracaktır” diye konuştu.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
mümin 08 Şubat 2022 09:10

Tebrikler, başarılar dilerim Yaşar bey. kaleminize bereket.

Bakmadan Geçme