Sınav

Liselere Giriş Sınavı, Üniversiteye Giriş Sınavı, İşe Giriş Sınavı, Görevde Yükselme Sınavı, Deneme Sınavı, okullardaki sınavlar.

Liselere Giriş Sınavı, Üniversiteye Giriş Sınavı, İşe Giriş Sınavı, Görevde Yükselme Sınavı, Deneme Sınavı, okullardaki sınavlar.

 

Sınav, Sınav, Sınav…

 

Başlı başına bir kaygı sebebi. Sınav kaygısını yaşayan çocukların çoğu enerjilerinin büyük bir bölümünü sınav esnasında yaşabileceklerini olumsuzlukları düşünerek harcarlar.

 

Sınav, hazırlık ve uygulama aşamalarının hepsini bir arada düşündüğümüzde multidisipliner bir olgu. Aday, öğrenci, öğretmen, veli, kurum. Aynı zamanda bu sayılanların amaçlarının birleştiği bir ekonomik unsur.

 

Sınav ve eğitim sistemini, ülkenin ekonomik koşulları ve iş olanaklarını, sınavlara hazırlık sürecinden ayrı düşünemeyiz elbette. Bütün bunlar tercihlerimizi ve yönelimlerimizi belirleyen önemli şeyler. Peki, bunlara rağmen doğruya en yakın şekilde nasıl davranabiliriz?

 

Sınavı ve sınava hazırlık dönemini ebeveynler olarak kendi zamanımız ve kuşağımız açısından değerlendirmek yerine, şimdiki kuşak yani Alfa Kuşağı olarak adlandırılan şimdiki gençler açısından bakmalıyız Kabul etmeliyiz ki, Y Kuşağı olan bizlerle, Alfa kuşağının ders çalışma, öğrenme yöntemleri farklı. Bir gerçek vardı: Beyin aynı anda birkaç şeye odaklanmazdı. Bu durum, Y kuşağında böyleydi. Z kuşağı ise birkaç işi aynı anda yapabilmekte. Mesela, aynı anda televizyon seyredip, dersine de odaklanmakta; bir elinde tableti idare ederken, öbür yandan hem televizyondakini anlayıp sizin sorduğunuz dersle ilgili sorulara da cevap vermekte, hatta test çözümlerini telefondaki oyunu idare ederken de yapabilmekteler.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme