Sincar'ın tamamı IŞİD’den temizlendi

Irak'ta Musul'ın Sincar kenti, dün başlatılan operasyonla IŞİD’den tamamen alındı. Sputnik’e konuşan Peşmerge Komutanı ve KDP Musul Sözcüsü olan Said Memuzini, Sincar'ın tamamının IŞİD’den kurtarıldığını belirtti.

Musul’un 120 kilometre batısında bulunan ve yaklaşık 1.5 senedir IŞİD işgali altında olan Sincar kenti IŞİD’ten temizlendi.

 

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan Peşmerge Komutanı ve aynı zamanda KDP Musul Sözcüsü olan Said Memuzini, Şengal’in bu sabah saatlerinde tamamen özgürleştiğini belirtti. Memuzini şöyle devam etti:

 

Sincar- Irak
"Şengal’ın (Sincar) tamamı Peşmerge güçlerinin eline geçti. Kent merkezinde Kürdistan bayrakları asıldı IŞİD bayrakları söküldü. IŞİD, şimdi Telafer ve Musul’a doğru kaçıyor. Bu sabah erken saatlerinde şiddetli geçen çatışmalarda yüzlerce IŞİD üyesi öldürüldü. Bu sabahki operasyonda 1 Peşmerge de arabanın takla atması sonucu hayatını kaybetti.

 

Şengal operasyonunu Güney Kürdistan Başkanı Mesud Barzani tarafından yönetiliyor. Başkan Barzani komutasında büyük ilerlemeler kaydedildi. Şimdi Şengal kent merkezinde mayın arama tarama çalışması devam ediyor. Şengal’in alınmasından dolayı büyük bir sevinç yaşıyoruz. Herkes çok sevindi.”

Bakmadan Geçme