Sinekle mücadeleye devam

İpekyolu Belediyesi, sağlıklı bir çevre oluşturmak amacıyla sezon başında başlattığı karasinek ve sivrisinekle mücadele çalışmalarına devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Gündoğdu Mahallesi, Esenler Mahallesi, Aşağıçitli Mahallesi ve Hüsrevpaşa Parkı ile çevresinde ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdi.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, "Kara sinek ve larvaların kontrol altına alınması için yapılan bu uygulamayla ilçemizde sağlıklı yaşam alanları oluşturmayı hedefliyoruz" denildi. 

İlaçlama çalışmalarının, özellikle yaz aylarında artan karasinek ve sivrisinek popülasyonunu kontrol altında tutmak halk sağlığını korumak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

İpekyolu Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Temiz ve sağlıklı bir çevre için sürdürdüğümüz bu çalışmalara verdiğiniz destek için teşekkür ederiz. Birlikte daha güzel bir çevre için adım atıyoruz" diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

Sineklerin yaydığı hastalıkların önlenmesi ve halk sağlığının korunması için ilaçlama çalışmalarının büyük önem taşıdığı vurgulandı. Belediye, vatandaşların çevre temizliğine dikkat etmeleri çöplerini gelişigüzel etrafa atmamalarını çöplerin çöp konteynerlerine atılmaları konusunda uyarıda bulundu.

Gazetemize açıklamalarda bulunan belediye yetkilileri “Sinekle mücadeleye kurumlar kadar vatandaşlarında dikkat etmesi gerekir. İpekyolu Belediyesi olarak çöp konteynerlerini sık, sık temizliyor ilaçlayarak bakımlarını yapıyor su birikintilerinin, çimen, ağaç, yeşillik olan yerleri periodik olarak ilaçlıyoruz. Bu ilaçlamaların dışında insanlarımızda temiz olmalı, temizliğe dikkat etmeliler. İlçenin çeşitli yerlerinde çöp konteynerleri mevcuttur. Konteynerlere çöplerin atılması etrafa çöplerin saçılmaması gerekir. Çöpler düzenli olarak ekiplerimiz tarafından toplanarak çöp depolama alanlarına taşınıyor. Etrafa atılan çöpler kötü görüntü oluşturmanın dışında poşetlerden sızan atık sularla koku yayarak mikrop oluşturuyor ve sineklerin üremesine neden oluyor. Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyorsak kurallara uyup hijyene dikkat etmeliyiz. Belediye ve halkımız el, ele verip bu sıkıntıları birlikte çözerek ortadan kaldırmalıyız” dediler. 

İlaçlama çalışmalarının, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen yöntemlerle gerçekleştirildiği ve gerekli önlemlerin alındığı belirtildi. Belediye, halk sağlığı için bu tür çalışmaların düzenli olarak yapıldığını ve halk sağlığı için her türlü önlemlerin alınmasına devam edileceğini duyurdu. 

Bakmadan Geçme