• Haberler
  • Güncel
  • Sırımlı Mahallesi'nde 21 yıldır devam eden su sorunu çözülemiyor Sınırda hizmet yok

Sırımlı Mahallesi'nde 21 yıldır devam eden su sorunu çözülemiyor Sınırda hizmet yok

Türkiye'nin doğusu, İran'a açılan sınır kapısı Van'ın Saray İlçesi'ne bağlı Sırımlı Mahallesi'nde 2002 yılından bu yana yaşanan içme suyu sorunu devam ediyor. 2002 yılından bu yana sondaj yapılmasını beklediklerini söyleyen mahalle sakinleri, aradan 21 yıl geçmesine rağmen yaşanan sorunun bir türlü çözülemediğini belirterek, yeter artık sesimizi duyun diyerek yetkililere seslendi.

Van'ın sınır ilçesi Saray’ın Sırımlı Mahallesinde yaşayan insanlar 21 yıldır çileye dönen su sorununa çözüm bekliyor. Mahalle sakinleri 2002 yılından bu yana devam eden içme suyu sıkıntısının giderilmesini istiyor. Yıllardır devam eden susuzluk canımıza yetti. Su sorunu mahalle sakinlerini mağdur ederken, konuyla ilgili bilgi veren Cafer Barlık, su sondajı için proje yapılıp karar verilmiş olduğu halde Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Van Bölge Müdürlüğü'nün planlanan, projelendirilen sondajı bir türlü yapmadığını söyledi.

"SU SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİNİ BEKLİYORUZ"

Gazetemize açıklamalarda bulunan mahalle sakinlerinden Cafer Barlık, VASKİ'nin iki kez sondaj vurduğunu ancak çıkan suyun insan sağlığı açısından içme suyu olarak kullanılamayacağını kullanılırsa ciddi anlamda sağlık sorunu yaşanabileceğini belirterek, “2002 yılından bu yana yaşamış olduğumuz su sorunu için kapısını çalmadığım kurum kalmadı. Sorunumuzun çözümü için defalarca dilekçe yazdım. Van'daki kurumların yanı sıra Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı'yla defalarca iletişime geçtim ama maalesef yaşamış olduğumuz sorun çözülmedi, sıkıntılarımız devam ediyor. Van Büyükşehir Belediye Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) kuyu açtı ancak mahalle sakinlerinde akciğer, böbrek rahatsızlığı ve enfeksiyon gibi çeşitli semptomlar görüldü. İnsanlar sağlık sorunu yaşamaya başladı ve zehirlenmeler oldu. Sağlık Bakanlığı'yla iletişime geçerek durumu kendilerine bildirdim. İnceleme başlatıldı. Gazeteniz aracılığıyla tüm yetkililere sesleniyoruz. Lütfen bir an evvel yaşamış olduğumuz su sorununun çözülmesini, sıkıntılarımızın giderilmesini istiyoruz" dedi.

Barlık, "2002 yılında konu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülüp içme suyu projesi sondajı kararı çıktı. Ancak o yıldan bu yana bu sorun çözülemedi. DSİ 17. Van Bölge Müdürlüğünde sondaj makinası olmadığı için bu işlem gerçekleştirilemedi. Genel müdürlükle görüşme sağladık ve onlar da bize Antalya, Elazığ veya Erzurum müdürlüğü tarafından sondaj makinası göndereceklerini söyledi. Ancak bugüne kadar gelen bir şey yok" diye konuştu.

 Barlık, "İki tane sondaj vurulacaktı, sonra bazı nedenlerden dolayı işlem durduruldu. Şimdi de sondaj vurulması için bekliyoruz. Köyde şuan 3 tane su deposu var ama köyün su ihtiyacını karşılamıyor. Büyükşehir tarafından yapılan bir sondaj var ama suyu sağlıksız olduğundan dolayı kullanamıyoruz. Bu bahsettiğim proje resmi gazetede de yayınlandı. DSİ'de de sondaj makinası olmadığı için bir şey yapılamıyor. Önümüz kış yetkililere konunun çözümü için çağrı da bulunuyoruz" dedi. BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme