• Haberler
  • Güncel
  • Şırnak'ta askeri helikopter düştü: 13 askerimiz şehit oldu

Şırnak'ta askeri helikopter düştü: 13 askerimiz şehit oldu

TÜRKİYE'yi Şırnak'tan gelen son dakika haber kahretti.Askeri helikopter düştü, TSK'dan gelen açıklamaya göre 13 askerimiz şehit oldu. Şehit askerler arasında tümen komutanı Aydoğan Aydın ile albay ve yarbaylar da var.

ŞIRNAK'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu askeri helikopter düştü. TSK'dan kazaya ilişkin yapılan açıklamada helikopterde bulunan 13 askerimizin şehit olduğu bilgisine yer verildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter, dün akşam saatlerinde kalkıştan kısa bir süre sonra düştü.

Kazadan kısa bir süre sonra olay yerine UMKE, AFAD ve sağlık ekipleri, askeri helikopterdeki tüm personelin şehit düştüğünü duyurdu. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, şehitlerin naaşları Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ: 13 ASKER ŞEHİT

Olayla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

ORGENERAL AKAR VE BAKANLAR BÖLGEYE GİTTİ

Bu arada Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulise Akar'ın Şırnak'a gitmek için Ankara'dan özel uçakla yola çıktığı bildirildi. 

Kaynak: İnternethaber

Bakmadan Geçme