Şırnak-Van yolunun ihale tarihi belli oldu

Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Şırnak-Çatak-Van yolunun ihaleye çıkacağı tarihi açıkladı.

Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Şırnak-Çatak-Van yolunun ihale tarihi hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Tatar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, yolun Şırnak-Pervari Ayrım arası 45,6 km’lik kesiminin ihalesinin 21 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu gelişme, bölgedeki ulaşım altyapısının iyileştirilmesi ve gelişen projelerin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

AK Parti Milletvekili Arslan Tatar yaptığı açıklamada; "Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir URALOĞLU ile yaptığımız görüşme neticesinde;   Şırnak - Çatak - Van yolunun; Şırnak-Pervari Ayrım arası 45,6 km’lik kesimin tamamlanması için 21.08.2024 tarihinde ihalesi yapılacaktır.   İhale kapsamında, 15 km uzunluğunda 12 adet tek tüp tünel yer almaktadır. Tünellerin 9 adedi Şırnak ili ve 3 adedi de Siirt ili sınırlarında kalmaktadır. Şırnak-Siirt-Bitlis-Van illerinden geçen mevcut Şırnak-Van güzergahı 351 km uzunluğundadır.   Bu proje ile Şırnak -Van arası 185 km’ ye düşecek 166 km kısalma sağlanacaktır.  Ayrıca; yolun fiziki ve geometrik standartlarının yükseltilmesi ile , trafik can ve mal güvenliği sağlanacak daha konforlu bir sürüş sağlanacaktır. Şırnak-(Pervari-Narlı)Ayr. Yolu projesinin tamamlanması durumunda; zamandan 396 milyon TL, akaryakıttan 1 Milyar 173 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 1 Milyar 569 milyon TL tasarruf sağlanacaktır.   Kıymetli Şırnaklı hemşehrilerim, Göstermiş olduğunuz teveccüh ile çıktığımız bu yolda, bir gün dahi zamanımızı boşa harcamadık.  Sizlere olan sevgi ve saygımızla, Şırnak'ımızın daha iyi bir geleceğe kavuşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Sağlık, ulaşım ve eğitim gibi en önemli sorunlarımızın peşini bir gün olsun bırakmadık, bırakmayacağız.  Şırnak'ın her bir köşesine hizmet götürmek, her bir hemşehrimizin yaşam kalitesini yükseltmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz.  Sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak, yollarımızı modernleştirerek ulaşımı rahatlatmak ve çocuklarımızın en iyi eğitim olanaklarına sahip olmalarını sağlamak için projelerimizi hayata geçiriyoruz.  Bu yolda bizlere olan güveniniz ve desteğiniz en büyük motivasyon kaynağımızdır.  Hep birlikte, el ele vererek Şırnak'ımızı hak ettiği noktaya taşıyacağız.  Bize gösterdiğiniz güven için sonsuz teşekkürler." ifadelerine yer verirken Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise; "

Bölgemiz için hayati önemde medeniyetleri birleştiren muhteşem projenin ilk adımı atıldı.

Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

İran'ı Van'a, Van'ı da Şırnak üzerinden Irak'a bağlayacak bu büyük projenin tamamını gerçekleştirmek için canla başla uğraşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme