Siyasal İslam'ın Dört Dönemi - 25

30 Nisan 2019 günü 'Amerika'nın sesi' radyosunun internet sitesinde 'Amerika, Müslüman Kardeşleri terör listesine almaya hazırlanıyor' başlıklı bir haber yer aldı. Site haberini, Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders'ın, 'Başkan, ulusal güvenlik ekibiyle ve Bölgede benzer kaygıları paylaşan liderlerle görüştü, bu niteleme iç süreçlere doğru ilerliyor' şeklindeki açıklamasına dayandırdı.

Dördüncü dönem devam)

Müslüman Kardeşlerin Kaderi

30 Nisan 2019 günü "Amerika'nın sesi" radyosunun internet sitesinde "Amerika, Müslüman Kardeşleri terör listesine almaya hazırlanıyor" başlıklı bir haber yer aldı. Site haberini, Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders'ın, "Başkan, ulusal güvenlik ekibiyle ve Bölgede benzer kaygıları paylaşan liderlerle görüştü, bu niteleme iç süreçlere doğru ilerliyor" şeklindeki açıklamasına dayandırdı.

 

Genel olarak İslam dünyasında, özel olarak da Bölge'de ve Mısır'da yaşanan gelişmeler Müslüman Kardeşlerin en büyük hamilerinin desteğinden mahrum kalmaya doğru gittiğini gösteriyor.

 

Aslında Müslüman Kardeşlerin hayat serüveni, Siyasal İslamcılığın ne olduğunu, neye hizmet ettiğini ve en sonunda bugün artık kaçınılmaz olan sona nasıl geldiğini gösteren son derece öğretici bir örnektir.

 

"Kullanılmaya elverişli araç"ın ömrü

Bütün "kullanılmaya elverişli araçlar", ancak "kullanıldıkları" müddetçe var olurlar. Baba Barzani İran ile Irak arasındaki anlaşmazlıkta İran tarafının kullandığı bir araçtı. Irak İran ile Cezayir anlaşmasıyla aralarındaki sınır anlaşmazlığını bazı toprak tavizleriyle çözünce, Barzani "kullanışlı bir araç" olmaktan çıktı ve ortada bırakıldı. Sonuç, birkaç hafta içinde Irak'ın kuzeyindeki varlığının son bulması oldu.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme