Siyer-i nebi yarışması hazırlıkları başladı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezi tarafından ülke genelinde düzenlenecek Siyer-i Nebi yarışmasının bu yılki organizasyonu Van ile birlikte 20 Aralık 2014 Cumartesi günü 81 ilde gerçekleştirilecek.

Vansesi Haber Merkezi

AGD Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gündüz, Siyer-i Nebi yarışması ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Yarışmanın en büyük amacının geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, örnek insan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını öğrenmelerini sağlamak ve örnek bir nesil yetiştirmektir” diye konuştu.

Ömer Gündüz, “Bu amaç doğrultusunda “Sevgili Peygamber’imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul ettiklerini, bu bahtiyarlığa erişmeyi arzuladığımız müddetçe, Efendimiz hakkında birçok, program, yarışmalar düzenleyeceklerini belirtti. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler ile gençlerimizin ahlak ve maneviyatları tahrip edilmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı, sevgili peygamberimizin (s.a.v) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışmalarını yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. “İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek mesajımızı en doğru ve etkili bir şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yarışmanın içeriği ve verilecek ödüller hakkında da ayrıntılı bilgiler veren   Gündüz, “ Siyeri Nebi yarışmasının ilkinin geçen yıl Mayıs ayında 150.000 liseli gencin katılımıyla yapıldığını belirterek “Bu sene 20 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 11.00’de, Ülke genelinde, Van merkez ve tüm ilçelerde Siyeri Nebi yarışmasının sınavı yapılacaktır” dedi. Siyeri Nebi yarışmasına lise öğrencisi erkek ve bayanların katılabileceğini ve yarışmaya katılımda yaş sınırının örgün ve açıktan okuyan öğrenciler için 19 olduğunu belirten Gündüz, yarışmanın soruları “Dr. Mehmet Sürmeli’nin Gaye İnsan HZ. Muhammed (s.a.v)” adlı eserinden hazırlanacaktır. Liseli gençlerimiz; efendimizinizinde.com” adresinden 20 Kasım 2014 tarihine kadar başvuru yaptıktan sonra derneğimizin Van Şube hizmet binası ve diğer ilçe merkezlerimizde bulunan temsilciliklerimize gelerek Mehmet Sürmeli’nin Mgv yayınlarından çıkan “Gaye İnsan Hazreti Muhammet” kitabını almaları yeterli olacaktır. Ayrıca Sınava Giriş Belgeleri yine belirtilen bu tarihe kadar AGD Şube Başkanlığımızdan alınacaktır” diye belirtti.

Yarışma sınavı sonuçlarının, 31 Aralık 2014 günü yapacağımız “Mekke’nin Fethi Gecelerinde” ilan edileceğini söyleyen Gündüz, “Ülke genelinde ilk 10’a girenlerin ödüllerini Genel merkezin vereceğini belirterek Birinciye 6.000 TL, ikinciye 4.000 TL, üçüncüye 3.000 TL, dördüncüye 2.000 TL, beşinciye Laptop, altıncıya İpad New, yedinciye Cep Telefonu, sekizinciye fotoğraf makinası, dokuzuncuya MGV Yayınları Ürünleri ve onuncuya ise Özel Kitaplık verilecektir. Genel merkezimizin ödülleri ile birlikte Van Şubesi olarak da ayrıca İlimizde dereceye giren ilk 10 öğrencimize de “İl birincisine Umre Ziyareti, ikinciye Bilgisayar, üçüncüye Yarım Altın, dördüncüye Erbakan Külliyatı, beşinciye 1 yıllık Genç İstikbal Dergisi aboneliği ve 50 TL’lik kırtasiye çeki, 6 ile 10 arası dereceye giren öğrencilerimize yine 50 TL’lik kırtasiye çeki ödül olarak verilecektir” diye kaydetti. 

Bakmadan Geçme