SMA hastaları destek bekliyor

Van Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde SMA hastası Sena bebeğin tedavi masraflarının tamamlanmasında gösterdiği çaba ve duyarlılığın ardından, bu kez de SMA hastası ikiz kardeşler Nursima, Aysima ve Aziz bebek için destek çağrısında bulundu.

SMA, genetik bir hastalık olup, vücudun motor sinir hücrelerini etkileyerek zamanla kasların güçsüzleşmesine neden olur. Tedavisi oldukça maliyetli olan bu hastalık, aileler için büyük maddi külfet oluşturuyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Daha önce Sena bebeğimizin tedavi masraflarının tamamlanması için çağrıda bulunmuştuk ve vatandaşlarımızın yoğun desteği ile hedefe ulaşılmıştı. Şimdi de SMA hastası ikiz kardeşler Nursima, Aysima ve Aziz bebek için destek verilmesini bekliyoruz" dediler.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ailelerinin maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuklarının tedavi masraflarını karşılayamadığını belirterek, "Bu üç SMA hastası bebeğimiz için tedavi masrafları milyonlarca lirayı buluyor. Aileler maddi güçlük çekiyor. Ailelerin  destek almadan, kampanya sağlanmadan bu meblağları karşılamaları imkansız. Çok büyük masraf gerektiren SMA tedavilerinin yurt dışında veya dışından getirilen ilaçlarla yapılması ailelerin tek başına altından kalkabileceği bir durum değil. Biz de belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz ancak yeterli değil. Vatandaşlarımızdan ve hayırseverlerden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.

Sena bebeğin tedavi masraflarının tamamlanması için düzenlenen kampanyada olduğu gibi, bu kez de üç SMA’lı bebeğin tedavi masraflarının karşılanması için bağış kampanyası başlatıldı. 

Yetkililer açıklamasının devamında, "Sena bebeğimizin tedavi sürecinde vatandaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgi ve destekten dolayı minnettarız. Şimdi de SMA hastası ikiz kardeşlerimiz ve Aziz bebek için aynı hassasiyetin gösterilmesini diliyoruz. Onların sağlıklı bir şekilde yaşamaları ve geleceğe umutla bakmaları için hep birlikte el ele vermeliyiz" diye konuştu.

Nursima, Aysima ve Aziz bebeğin aileleri de bu destek çağrısına katılarak, çocuklarının sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için tüm hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini dile getirdiler.

Bu zorlu süreçte, Van halkının ve ülke genelindeki hayırseverlerin, SMA hastası ikiz kardeşlerin tedavi masraflarının karşılanması için ellerinden gelen desteği sağlamaları bekleniyor.

VALİLİK İZNİYLE SMA HASTALARINA DESTEK VERMEK İSTEYEN VATANDAŞLAR İÇİN İBAN BİLGİLERİ AŞAĞIDA YER ALMAKTADIR. 

SMA HASTASI NURSİMA AYSİMA KARDEŞLER

Türkiye İş Bankası 

 Alıcı: Nursima Öner  

 TR67 0006 4000 0018 9002 1146 94

SMA HASTASI AZİZ BEBEK

Ziraat Bankası 

 Alıcı: Aziz Zengin  

 TR30 0001 0090 1065 8999 5050 01 

Bakmadan Geçme