Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, şoförlük meslek standartlarının hazırlanması ve uygulanması için gerekli çalışmanın başlatıldığını belirterek, "Başlatılan bu çalışmalarda 'taksi, minibüs, kamyon, okul servis aracı şoförlüğü meslek standartları, kamu personeli servis aracı şoförlüğü' ile ilgili çalışmalar tamamlanarak, gerekli taslak raporlar hazırlanmıştır" dedi.
Ticari araç sürücülerinin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi amacıyla Diyarbakır'da gerçekleştirilen TASPİT toplantısını değerlendiren TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, şoförlerin trafik konusunda eğitimli ve bilinçli olması gerektiğini söyledi. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu olarak yol ve trafik güvenliği konusunda şoför esnafını bilgilendirmenin görevleri arasında olduğunu belirten Apaydın, "Hem trafik kazalarını önlemek hem de ifa ettikleri önemli kamu hizmetinin kalitesini ve seviyesini artırarak, kamunun güvenini kazanmak en önemli hedefimizdir. Şoförün trafik güvenliği konusunda eğitimli ve bilinçli olması, bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı kalabilmesi, trafik güvenliğini de doğrudan etkileyecek bir durumdur. Şoför esnafı, ülkemiz ekonomisinde çok önemli bir yere sahiptir. Şehiriçi, şehirlerarası, uluslararası yük ve yolcu taşımasında, öğrenci ve işçi servis araçlarının kullanımında çalışan şoförlerin oranı yüzde 80'dir. Yüzde 20'si ise mal sahipleridir. Bu nedenledir ki şoförün meslek eğitimi ve meslek standartlarının belirlenmesi çok önemlidir" dedi.
"ŞOFÖRLÜK MESLEK STANDARTLARI HAZIRLANDI"
Önemli gördükleri 'şoförlük meslek standartlarının' hazırlanması ve uygulanması için düğmeye bastıklarını ve bu çalışmanın başlatıldığını bildiren Apaydın, "Mesleki Yeterlilik Kurumu nezdinde, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile birlikte bu çalışmamız başlatılmıştır. Başlatılan bu çalışmalarda 'taksi, minibüs, kamyon, okul servis aracı şoförlüğü meslek standartları, kamu personeli servis aracı şoförlüğü' ile ilgili çalışmalar tamamlanarak gerekli taslak raporlar hazırlanmıştır" ifadelerini kullandı.
"TAŞIMACI ESNAFI BÜYÜYEMEDİ"
Kazaların önlenmesinin şart olduğunu ifade eden Apaydın, şunları kaydetti:
"Taşımacı esnafı ekonomik olarak büyüyememiş, günümüzde her sektörde yaşanan ekonomik sıkıntı, iş hacminin gittikçe küçülmesi, pek çok maliyet giderleri ve en önemlisi de akaryakıta yapılan zamlar, vergi yükü altında boğuşan esnafın büyük firmalarla rekabet etmesini engellemiştir. Yasaların getirdiği yükümlülükler büyük şirket ve firmalar baz alınarak belirlendiğinden, esnafın bunları yerine getirmesi ve sürekli değişen uygulamaları takip edebilmeleri mümkün bulunmamaktadır."
vanhaber, van, haber, van haber