Soner Polat Amiralin ardından

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Emekli Tümamiral Soner Polat'ı 30 Eylül günü yitirdik. Balyoz tertibi ile FETÖ'nün hedefi olan komutanımız, 2011 - 2014 yılları arasında Hasdal ve Silivri cezaevlerinde yattı. Silivri duvarlarının yıkılmasında Polat ve diğer asker arkadaşları ile onların, 'Vardiya Bizde' diyerek dışarıda tertibe karşı mücadeleyi üstlenen fedakâr ailelerinin büyük payı oldu.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Emekli Tümamiral Soner Polat'ı 30 Eylül günü yitirdik. Balyoz tertibi ile FETÖ'nün hedefi olan komutanımız, 2011 - 2014 yılları arasında Hasdal ve Silivri cezaevlerinde yattı. Silivri duvarlarının yıkılmasında Polat ve diğer asker arkadaşları ile onların, "Vardiya Bizde" diyerek dışarıda tertibe karşı mücadeleyi üstlenen fedakâr ailelerinin büyük payı oldu.

 

Balyoz ve Ergenekon tertiplerinin bozulmasının ardından mücadelesini sürdüren Soner Polat, 2015 Şubat ayında toplanan Olağanüstü Kurultay'ın hemen öncesinde Vatan Partisi'ne üye oldu. Bir yıl sonra toplanan normal Kurultayın ise Divan Başkanıydı.

 

Soner Polat arkada kalan yıllar içinde Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu ve Başkanlık Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı idi.

 

Partili oluşunun üzerinden topu topu dört buçuk yıl geçti. Buna rağmen ölümünün ardından hemen hemen bütün Vatan Partisi üyelerinin verdiği tepki inanılmazdır. Soner Polat bu kısacık süre içinde Particiliği, birikimi, çalışkanlığı, cesareti, herkesin gönlüne akabilme yeteneği ve alçakgönüllülüğü ile bütün Partililerin bilincinde ve kalbinde taht kurmuştur.

 

Sadece Vatan Partililer değil kendisini tanıyan bütün arkadaşları ve dostları, Avrasya coğrafyasının anti-emperyalist Partileri, ölümünün ardından son derece olumlu mesajlar yayınladılar. Ülkemizin ve milletimizin büyük kaybını vurguladılar.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme