• Haberler
  • Yaşam
  • Sonuçlarına şaşıracaksınız: Çıkmayan derz lekelerini bembeyaz yapıyor!

Sonuçlarına şaşıracaksınız: Çıkmayan derz lekelerini bembeyaz yapıyor!

Fayansların arasındaki harçlar, mutfak ve banyo gibi yerlerde sıkça kullanılan fayansların temizliğinde önemli bir rol oynuyor.

Bu harçlar zamanla kir, küf ve bakteri birikmesine maruz kalıp lekeleniyor ve fayansların görünümünü bozuyor. Derz aralarını temizlemek için pahalı ve kimyasal ürünler almak yerine evinizde bulunan malzemelerle doğal bir karışım hazırlayabilirsiniz.

Bir temizlik uzmanı, derz aralarını temizlemek için sadece karbonat ve su kullanarak nasıl etkili bir macun yapabileceğinizi anlattı.

Sonuçlarına şaşıracaksınız: Çıkmayan derz lekelerini bembeyaz yapıyor!

“Karbonat, hafif alkali özelliği sayesinde su ile birleştiğinde küf, kum ve kiri parçalamaya yardımcı olur. Karbonata az miktarda su ekleyerek zehirli olmayan bir macun elde edersiniz ve bunu bir diş fırçası yardımıyla derz aralarına sürersiniz.”

Karbonatın yumuşak aşındırıcı yapısı, kirleri çözmeye ve kötü kokuları gidermeye yarar. Ayrıca karbonatı beyaz sirke ile karıştırarak daha güçlü bir temizleyici solüsyon oluşturabilirsiniz.

Sonuçlarına şaşıracaksınız: Çıkmayan derz lekelerini bembeyaz yapıyor!

Beyaz sirke içinde asetik asit bulundurur, bu yüzden karbonat (sodyum bikarbonat) ile karıştırıldığında çözelti köpürür ve karbondioksit gazı çıkarır. Bu çözeltiyi karıştırdığınızda mutfak lavabolarını, tuvaletleri, halılardaki lekeleri temizlemek ve yağ lekelerini çıkarmak için kullanabilirsiniz.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme