Sosyal konutların kura çekimi yapıldı

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi 'İlk Evim, İlk İş Yerim' projesi çerçevesinde İpekyolu, Tuşba, Erciş, Edremit, Gevaş, Özalp, Muradiye, Çaldıran ilçeleri için 3 bin 100 konutun kura çekimi yapıldı.

Nur Tatar Spor Salonunda 11-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen ve noter huzurunda yapılan kura çekiminde ilk kurayı Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı çekerek, konutların hayırlı olması temennisinde bulundu. Kurada ismi çıkan hak sahiplerinin isimleri tek tek okunup dijital ekrana yansıtıldı.

İlk gün Erciş, Edremit, Gevaş, Özalp, Muradiye, Çaldıran ilçelerinin kura çekimi yapılırken, ikinci gün Tuşba ve İpekyolu ilçeleri için kura çekimi yapıldı. İlk etapta şehit aileleri, ardından sırasıyla engelli, emekli, genç kategorisi ve son olarak 'diğer' kategoride olan vatandaşlar için kura çekimi gerçekleşti. Konut kura çekilişlerinde ismi çıkan şehit yakınları ve gaziler, uzun zamandır ev sahibi olma hayali kurduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Kura çekimlerinde engelli ve şehit ailelerine yüzde 5, emekli-genç kategorisine yüzde 20, ‘diğer’ kategoride yer alanlara ise yüzde 50 kontenjan ayrıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde ve TOKİ öncülüğünde projenin gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Balcı, “Van ve ilçelerinde yapılacak 3 bin 100 konut için bir araya geldik. Projenin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kura çekimine Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Kemal Atlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ve başvuru yapanlar katıldı.iha

Bakmadan Geçme