• Haberler
  • Güncel
  • Sosyal medya kullanıcısı Gamze Sur, piknikçilerin çöp sorununa dikkat çekti

Sosyal medya kullanıcısı Gamze Sur, piknikçilerin çöp sorununa dikkat çekti

Van'ın Edremit ilçesinde yer alan Dönemeç Şelalesi, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların piknik yapmak için akın ettiği bir bölge haline geldi. Ancak bazı vatandaşların çöplerini toplamadan gitmesi, sosyal medya kullanıcısı Gamze Sur'un tepkisine yol açtı. Gamze Su sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, 'Edremit Dönemeç Şelalesi'nden güncel bir fotoğraf. İnsanın doğaya karşı bilinçsiz oluşuna, bir de çöp konteynırlarının olmayışı eklenince ortaya bu hazin tablo çıkıyor' dedi.

Sosyal medya hesabında Van'ın tarihi güzelliklerini paylaşarak tanıtımına katkı sunan Gamze Sur, Edremit Dönemeç Şelalesi'nde çektiği bir fotoğraf karesiyle, bölgedeki çöp sorununa dikkat çekti.

Vatandaşların piknik yaptıktan sonra çöplerini yanlarında götürmenin hiç de zor olmadığının altını çizen Sur, "Yanımızda getirdiğimiz yiyeceklerin çöplerini zevki sefa yaptıktan sonra yanımızda götürmek hiçte zor değil aslında" ifadelerini kullandı.

Havaların ısınmasıyla birlikte piknik yapma aktivitesinin her yerde yaygınlaştığını belirten Sur, tüm sahillerin ve piknik alanlarının çöp konteynır sayısının arttırılması gerektiğini vurguladı. Sur ayrıca, kontrollerin yapılması ve denetlenilmesi gerektiğini ancak asıl görevin vatandaşlarda olduğunu, her şartta doğayı temiz tutma sorumluluğunun herkeste olduğunu ifade etti.

Gamze Sur'un sosyal medya paylaşımı, Edremit'teki piknikçilerin çöp sorununa dikkati çekmesi bakımından önemli oldu. Vatandaşların doğaya karşı daha duyarlı davranmaları ve çöplerini toparlayarak gitmelerinin önemine vurgu yapıldı. Yetkililerin de bölgedeki çöp konteynırı sayısını artırması gerektiği, denetimlerin sıklaştırılması gerektiği ifade edildi.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
Çirkinlik, iğrençlik, insanlık dışı değil mi sizce 21 Haziran 2024 00:23

Bile bile çöpünü, izmaritini, atıklarını etrafa, çevreye, doğaya, göle, piknik alanlarına atan, bırakan bir insan gönûl huzuruyla kendine " İNSAN" diyebilir mi?

Bakmadan Geçme