SPECHT'TEN KURUKCU'YA ZİYARET

Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu'yu ziyaret etti.

Vansesi Haber Merkezi

Kurukcu’dan Referandum süreci öncesi ve sonrası çalışmalarını dinleyen Konsolos Linda Stuart Specht, CHP’nin yeni dönemde nasıl bir yol izleyeceğini sordu.

   Referandum sürecine ilişkin bilgi veren CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, 16 Nisan referandumunun kabul edilebilecek bir yanının olmadığını, böylesi önemli bir halk oylamasını halka bırakmayıp kendi elleriyle sonuç belirlediklerini kaydetti.

   Adaletten ve eşit çalışma koşullarından çok uzak bir eksende sürdürülen sürecin YSK darbesi olduğunu savunan Kurukcu özlemle bekledikleri adalet anlayışının yine gerçekleşmediğini söyledi.

   2019 Genel seçimlerinin bir milat olacağını Hayır bloğunu destekleyenlerin güçlenerek 2019 seçimlerine gireceğini ifade eden Kurukcu, “16 Nisan Referandumuna bütün gücümüz ve özverimizle hazırlandığımız gibi 2019 seçimlerine de aynı çaba ve kararlılıkla hazırlanacağız. Bütün örgütlerimizle ve her zaman olduğu gibi Genel merkezimizle koordineli bir şekilde çalışmalarımızı programlı bir şekilde sürdüreceğiz. Ayrıca Kurukcu; daha önce de ifade ettiğimiz gibi Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı döneminde ülkemizi asıl ayarlarına yani demokratik, laik, çağdaş bir Türkiye noktasına taşıyacağız” şeklinde konuştu.

   Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Amerika’nın Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından CHP Van il başkanı Mehmet Kurukcu’ya ilgilerinden dolayı teşekkür ederek Amerika’nın simgelerinden olan özgürlük çanı hediye etti.

Bakmadan Geçme