Spor camiasından Edremit'e destek

Van'da faaliyet gösteren spor dernek temsilcileri Edremit'te sahili işgal eden kaçak yapıları kaldırarak sahil projesini hayata geçiren Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'ye destek ziyaretinde bulundular.

Rıdvan Can

 

Spor dernekleri temsilcileri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ın aralarında bulunduğu spor camiası Edremit Kaymakamı ve Başkan Vekili Atıf Çiçekli’yi ziyaretinde ilçede yapılan çalışmalardan ve sahil projesinin başlatılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek spora destek vermelerini istediler.

 

“Spora ve sporcuya her zaman destek olacağız”

Edremit’tin gerçek kimliğine kavuşması ve doğal yaşam alanı olması için başlatılan çalışmalara Vanlılardan çok büyük samimi destek aldıklarını belirten Çiçekli, “ Biz Edremit’in işgal altında olan sahilini vatandaşlara açıyoruz. Edremit’in doğal yapısını koruyarak güzel ilçemizi  projelerle yaşam merkezi haline getiriyoruz.  Edremit’in tahrip edilmesine, çok katlı binalarla betonlaşmasına, çirkinleşmesine ve yağmalanmasına biz izin vermeyeceğiz. Burası bütün vatandaşındır. Edremit’i turizm, doğa, geleneksel mimari alanında daha iyi noktalara taşıyacağız. At çiftliğinin yanı sıra su sporları, bisiklet, yürüyüş, futbol, plaj etkinlikleri ile Edremit sporda da  kendisinden söz ettirecek.  Spora ve sporcuya her zaman destek olmaya çalışacağız.  Edremit’te sporun tabana yayılması için spor projeleri de hayata geçireceğiz.  Edremit mahalleleri ve TOKİ’lerde semt sahaları yapacağız.  Yaşlılarımıza, kadınlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize spor yapma imkanları sunacağız. Huzurlu, mutlu ama sağlıklı bir toplum için çalışacağız” dedi.

“ Başkan Vekilimiz Atıf Çiçekli’yi kutluyoruz”

Ziyarette konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç,  Edremit’te başlatılan çalışmaların Vanlılar arasında büyük bir memnuniyet ile karşılandığını belirterek, “Edremit’te sahilin işgaline son verilmesi, sahilin modern projeyle tüm halka açılması memnuniyet vericidir. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Atıf Çiçekli’yi kutluyoruz. Sporun  tesisleşmesi  ve yayılması, alt yapının güçlendirilmesi, gençlerin spora kazandırılması için de destek bekliyoruz.  Göreve gelir gelmez Nur Tatar Spor Salonumuzda önemli bir takım düzenlemeleri kendileri üstlendiler. Alt yapıda fazla bir ekonomik harcama olmadan neler yapılacağı ile ilgili kendisi ile görüştük. Federasyonun ne gibi katkılar sunacağını dile getirdik. Belediyeye spora yapacağı destekler konusunda şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“TFF’den destek alınabilir”

 Federasyondan alınacak desteklerle Edremit’te belediye TFF işbirliğiyle  semt sahaları yapılabileceğini belirten TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, “Edremit yeni TOKİ alanında devam eden futbol sahası projemiz var. Bunun yanında farklı projeler ve etkinliklerde birlikte hayata geçirilebilir. Semt sahalarına, tesisleşmeye ve alt yapıya verilecek desteklerle ileriki dönemlerde Edremit’ten başarılı sporcuları ilimize ve ülkeye kazandırabiliriz. Özellikle futbolla gönül veren başarılı gençlerimizi Milli Takıma kazandırabiliriz. İnşallah bunu Edremit ilçemizde  başaracağız” ifadelerini kullandı.

 

Ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Türkiye Futbol Federasyonu Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, Edremit Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hakan Gündoğdu, Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ramazan Kıvanç, Hakem ve Gözlemciler Derneği Şube Başkanı Taner Coşkun, gazeteciler Bişar Ulutaş ile Rıdvan Can yer aldı.

Bakmadan Geçme