STK’lar Barış İçin Yürüdü

Son günlerde Türkiye’de yaşanan çatışmalı ortamdan endişe duyan 165 Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri yakalarına astıkları ‘barış istiyoruz’ yazılı kokart ve ellerindeki taşıdıkları dövizlerle barış için yürüdüler.

İlhan Siyahtaş

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) önünde toplanan 165 STK yöneticisi barış için yürüdü.  Yoğun güvenlik önleminin alındığı yürüyüşte grup sloganlar eşliğinde barış çağrısı yaptı.  TSO binasının önünde toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri Mareşal Fevzi Çakmak Caddesinde bulunan PTT şubesine kadar yürüyerek hazırladıkları mektupları Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve siyasi parti liderlerine gönderdi.Mektupların gönderilmesinden sonra katılımcılar adına basın açıklaması yapıldı.

165 STK adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin, son günlerde yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı büyük elem, üzüntü ve geleceğe yönelik kaygı duyduklarını belirterek şunları söyledi:   “ Çözüm süreciyle birlikte toplumda barışın, kardeşliğin ve gerçek demokrasinin Türkiye'de tesis edileceği konusunda büyük bir inanç ve umut gelişmişti. Yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında demokratik çözüm sürecinin büyük bir toplumsal destek gördüğü açıkça görüldü. Yine bu süreçte, ekonomiden, sosyal ve siyasal hayata kadar toplumsal yaşamın tüm alanlarında büyük bir rahatlama yaşanmaya başlanmıştır.  En başta da, insan ölümleri son buldu. Bu süreç Türkiye toplumlarının yaşadığı, Kürt sorunu başta olmak üzere bütün demokratikleşme sorunlarının çözümü için büyük bir fırsat yaratmıştır. Savaşın hiç kimseye kazandırmayacağı, yaşanacak büyük acı ve bedellerden sonra tekrar bitirdiğimiz noktaya geri döneceğimiz geçmiş deneyimlerden de anlaşılmaktadır. Bu nedenle bütün sorunlarımızı müzakere ederek çözmek dışında bir şansımızın olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Barışçıl çözüm yolunun açılması için tarafları derhal çatışmalara son vermeye çağırıyoruz. Birlikte ve eşitlik temelinde kardeşçe bir yaşamın kurulması için, Türkiye halklarının barış tarafında inisiyatif geliştirmesi her zamankinden daha önemli bir tutum olacaktır. Barış ve demokratik bir çözüm için ayağa kalkmak, Türkiye’de yaşayan her insanın ortak görevidir. İnsanımız, geleceğimiz, kalkınma hedeflerimiz ve refahımız için özgürlüklerin korunması, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve kamu düzeninin tesisi konusunda üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirmeye her zaman olduğu gibi bugünde hazırız.  Bizler bu ülkenin çalışan ve üreten Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri olarak ortak paydamız; demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hayatına saygıdır. Bu çerçevede herkesi barışa davet ediyoruz.”  

Yapılan basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Bakmadan Geçme