Su faturasını yarıya yarıya düşürme fırsatı

İğneden ipliğe gelen zamlar sonrasında vatandaşlar su faturalarını azaltmak için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Evinizde su faturalarını düşürebilirsiniz, işte su faturasını azaltmanıza yardımcı olacak yöntemler...

Su faturasını yarıya yarıya düşürme fırsatı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günümüzde su, şüphesiz en önemli hayat kaynaklarımızdan bir tanesi. Suyun aşırı tüketimi ise hem doğaya hem de yüksek faturalarla cebimize zarar verir. Son zamanlarda yapılan zamlarla birlikte birçok kişi faturaları düşürmek için tasarruf yapmaya başladı. Su faturalarında tasarruf yapmak ise hem bütçenize hem de doğal kaynakların erken bir şekilde kurumamasına katkı sağlayacaktır. İşte su faturalarını azaltmak için yapılması gerekenler...


SU FATURASINI AZALTACAK YÖNTEMLER
Sızıntıları kontrol edin
: Musluk ve borulardan gelen sızıntıları gidererek su israfını önleyebilirsiniz.

Bulaşık ve Çamaşır makinesi çalıştırmak için plan oluşturun: Çamaşırlarınızı ve bulaşıklarınızı yıkamak için bir plan oluşturun. Her gün çamaşır ve bulaşık yıkamak yerine kirlileri biriktirip toplu bir şekilde yıkayın. Böylece hem elektrik hem de su faturanızda tasarruf yapmış olursunuz.

Su tasarruflu musluk ve duş aparatı kullanın: Su tasarruflu musluklar ve duş aparatları takarak suyun daha az akmasını da sağlayabilirsiniz.

Su dolum hızını ayarlayın: Klozet tankınızın dolum hızını ayarlayarak gereksiz su tüketimini önleyin.

Su ısıtıcısını ayarlayın: Su ısıtıcınızın sıcaklık ayarını düşürerek fazla enerji tüketimini önleyin. Ayrıca sıcak suyu kullanmadan önce muslukları soğuk su ile kullanmayı tercih edin.

Bahçe sulamasını sistemini kontrol edin: Bahçe sulama sistemlerini kontrol edin ve yalnızca ihtiyaç duyduğunuz kadar su kullanın. Damlama sulama sistemine geçin ve yağmur suyunu depolamaya çalışın.


Sebzeleri yıkamak için fazla su kullanmayın: Sebze yıkamak için gereksiz miktarda su kullanmaktan kaçının. Yemek pişirme suyunu bitkilerinizi sulamak için kullanabilirsiniz.

Su kullanım ihtiyacını azaltın: Ellerinizi yıkarken veya dişlerinizi fırçalarken musluğu kapatmayı unutmayın. Ayrıca, duş sürelerinizi kısaltmaya çalışın. Su faturanızı takip ederek anormal artışları hızlıca tespit edin.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme