SU HABERİNE YALANLAMA

Van’ın Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım ile Altıyol Köyü Muhtarı Mehmet Aksakızcı, düzenledikleri basın toplantısında bazı haber sitelerinde çıkan “Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım Altıyol köyünün şebeke suyunu kesip kendi akrabalarına verdi” haberlerin gerçek dışı olduğunu belirterek, muhabirler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladılar.
Basın toplantısında, bazı gazetecilerin kendilerini yıpratmak amacıyla bu tür haberler yaptığını ifade eden Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, “Dönem dönem bu tür asılsız haberlerle karşılaşıyoruz. Ancak bu haberleri yapanlar bilsinler ki bizler bu tür çıkışlara her zaman hizmetle karşılık veririz. Haberi yapan ajans ve bu ajansın muhabirleri ilçede başlattığımız ve hummalı bir şekilde sürdürdüğümüz çalışmaları neden görmüyor bilemiyorum. Neden ilçemize yaptığımız yatırımlar konusunda halkı bilgilendirmiyorlar? Birileri gerçek haberleri göz ardı edip, kendi kafalarında kurguladıkları senaryolarla halkımızın kafasını bulandırmaya çalışıyor. Bizim halkımız kuru gürültüye pabuç bırakmaz” dedi.
Altıyol Köyü Muhtarı Mehmet Aksakızcı da, ilçede kendisine en büyük desteği sağlayan idarecinin Belediye Başkanı Ferman Yıldırım’ın olduğunu belirterek, “Su sıkıntımızı haber yapmaya gelen bir erkek bir de bayan muhabir bana bazı sorular sordu. Ben köyümüze getirdiğimiz suyun başka bir köy tarafından engellendiğini söyledim. Yuvacık köyünden kendi imkanlarımızla satın aldığımız su kaynağının köyümüze gelmesini engelleyen Evciler köyüdür. Biz belediye başkanımızla kardeş gibiyiz, köyümüzün bir sıkıntısı bir eksiği olduğunda ilk başvurduğumuz makamdır. Benim ağzımla verilen beyan, noktası virgülüne kadar uydurmadır. Böyle bir açıklama yapmadım. Eğer aksini iddia eden varsa buyursunlar ellerindeki kayıtları veya şahitlerini getirsinler” şeklinde konuştular.
Çaldıran Belediye Başkanı Yıldırım ve Köy Muhtarı Aksakızcı haberi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme