Süphan Caddesi asfalta kavuşuyor
Van Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında asfaltlanan ve asfaltı büyük ölçüde deforme olan 3 buçuk kilometrelik Süphan Caddesi'ni 11 yıl aradan sonra yeniden sıcak asfalta kavuşturuyor. En son Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya döneminde asfaltlanan yolda, ekipler asfalt söküm ve altyapı çalışmalarına başladı.
Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Özellikle kentin ihmal edilen noktalarında yapılan çalışmalar, yurttaşların da takdirini kazanıyor. Bu kapsamda Edremit ilçesinde bulunan 3.5 kilometre ve 30 metre genişliğindeki Süphan Caddesi uzun yıllar sonra yeniden asfaltlanıyor. İpekyolu Caddesi civarında asfalt söküm işlemi yapan ekipler, sökümün ardından reglaj, yarma, altyapı, üstyapı ve Plent Miks Temel (PMT) serimi yaparak, sıcak asfalt serimine geçecek. Uzun yıllar ihmal edilen cadde de deforme olan yol, yapılan çalışmalarla daha konforlu ve güvenli hale gelecek. Araç sirkülasyonun yoğun olduğu caddenin kısa sürede tamamlanarak, halkın kullanımına açılması planlanıyor.
Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin idari işgücü ile 13 ilçede başlattığı reglaj, yol genişletme, iyileştirme, baks, menfez ve koruge boru çalışmaları da aralıksız bir şekilde sürüyor.
Vallahi tebrikler
1) ESKİ CEZAEVİ CADDESİ ta Erek Meydanı'ndan başlayıp İskele Caddesi'ne varana dek iki buçuk kilometrelik geniş bir bulvar olarak düzenlenip prestij cadde yapılsın. Bu caddeyi mutlaka kontrol etmelisiniz. 2) ŞAMRAN KANALI BOYUNCA İLERLEYEN SÜPHAN MAHALLE YOLU kazılıp yeniden asfaltlanmalı. 3) Süphan Mahallesi'nde uüç yıl önce planlanan ve 30 metre genişlikte olacağı söylenen ALTERNATİF YOL ham haldedir. Çalışmaları devam ettirilir açılsın lütfen 4) Üç merkez ilçede VBB ve ilçe belediyelerin yenilemesi gereken onlarca, hatta yüzlerce cadde, sokak ve ara sokak var. Asfalt, parke taşı, kaldırım, oluk vb. eksikleri giderilsin.5) Üç merkez ilçede yeni yollar, alternatif güzergahlar, yeni cadde ve sokaklar açılsın. 6) Van'ın yol, cadde ve sokak standartları çok eksik ve çok kötü. Yıllardır kayda değer bir değişim, dönüşüm, gelişme ve yenileme olmuyor. Artık 2024 ve sonrasında ciddi bir atılım ve ilgi olsun.