Süphan Caddesi'nde yenileme çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 3 buçuk kilometrelik Süphan Caddesi'ni baştan aşağı yeniliyor. Asfalt söküm çalışmaları tamamlanan caddede, yol, kanalizasyon ve diğer altyapı çalışmaları ise aralıksız bir şekilde sürüyor. 

2013 yılında asfaltlanan ve asfaltı büyük ölçüde deforme olan Süphan Caddesi, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla 11 yıl aradan sonra yenileniyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığınca kısa bir süre önce başlatılan çalışmalar kapsamında asfalt söküm işlemi tamamlanan yolda, genişletme reglaj, yarma, yol ve kanalizasyon altyapısı, üstyapı ve Plent Miks Temel (PMT) serimi çalışmaları devam ediyor.  

Uzun yıllar sonra yenilenen, Edremit ilçesindeki Süphan Caddesi, İpekyolu Caddesi’nden başlayarak, Şamran Kanalı’na kadar uzanıyor. Sağlı sollu yol genişletme çalışması da yapılan Süphan Caddesi, asfalt ve yol çizgi çalışmalarının ardından yeni çehresine kavuşacak. 

Çalışmaları dün yerinde takip eden Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ile Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Komi, çalışmalarda gelinen aşama ile ilgili bilgi alarak, mahalle sakinlerinin talep ve önerilerini dinledi. 

En son Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya döneminde asfaltlanan ve uzun yıllar ihmal edilen caddede deforme olan yol, yapılan çalışmalarla daha konforlu ve güvenli hale gelecek. 


 

Yorumlar 1
SÜPHAN ALTERNATİF YOLU AÇILSIN 10 Ağustos 2024 10:20

Şamran Kanalı ve Süphan Mezarlığı yanındaki yol sözde dört sene önce 30 METRE GENİŞLİĞİNDE ALTERNATİF bir arter olacaktı. Şu anda Memur-sen TOKİ m mor otobüsleri de o dar ve bozuk yolu kullanıyor. Yıllardır yapılmayan o yol insana saygının ve Van'a verilen değerin acı bir örneğidir.

Bakmadan Geçme