Takva: Tavır sergilemeyeceğiz

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (Van TSO) Necdet Takva ' Meslek odalarına taraf olma yönünde yapılan çağrılar talihsiz, aynı zamanda bilimsel siyaset teorisine aykırı yaklaşımlardır. Nisan ayında yapılacak referandum öncesi herhangi bir tavır sergilemeyeceğiz' dedi.

Rıdvan Can

Meslek odaları, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) referandumla ilgili kararlarını gazetemize açıklamaya devam ediyor.  Nisan ayında gerçekleştirilecek referandumda Van’daki meslek odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın saflarını belirlemeleri yönündeki yapılan çağrılara  bazı başkanlar “evet veya” hayır şeklinde yanıt verirken Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, referandum seçimlerinde saflarını belirtmeyeceklerini  ifade ederek çağrılara sert tepki gösterdi.

“TSO kurumsal tavır belirlememiş, belirlemeyecektir”

 Gazetemize referandum çağrıları ile ilgili açıklamalarda bulunan TSO Başkanı Necdet Takva çağrıları talihsiz olarak değerlendirdi. Takva, “Siyaset dışı bir meslek odası olarak siyasal karar alma süreçlerinde Van TSO kurumsal tavır belirlememiş, belirlemeyecektir. Bu meyanda meslek odalarına taraf olma yönünde yapılan çağrılar talihsiz, aynı zamanda bilimsel siyaset teorisine aykırı yaklaşımlardır. Ülkemiz ile ilgili önemli siyasal karar alma sürecinde siyaset dışı kişi veya kurumların evetçi – hayırcı lansmanları  (tanıtım) magazinsel dışavurumdur” dedi.

  Yapılan çağrılar üzerine Türk İŞ Van Temsilciliği, Tes İş Sendikası, MÜSİAD Van Şubesi, Van Demirciler Tornacılar ve Tamirciler Odası referandumda “ evet” oyu kullanacakları ve bunun için çalışacaklarını açıklarken Van Barosu referandumda “hayır “ oyu kullanacaklarını belirtmişti. 

 

Bakmadan Geçme