Takva: Van mutfağını dünyaya tanıtıyoruz

15-17 Eylül tarihleri arasında Van'da ilk kez düzenlenecek olan Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı hazırlıkları sürüyor. Van TSO Başkanı Necdet Takva, 'Şehrimizin zengin gastronomisini, mutfağını ilk kez sahneliyor, dünyaya tanıtıyoruz' diye konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde 15-17 Eylül tarihleri arasında Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı düzenlenecek. Fuarda Van’ın yöresel lezzetlerinin yanında 81 ilden yöresel lezzetler halkla buluşacak.

Van TSO Başkanı Necdet Takva, “Gastronomi; yemek sanatı olarak dünyada yeni bir tutku, yeni bir trend ile Turizm alanında önemli bir açılım yaratmıştır. Şehrimizin zengin gastronomisini, mutfağını ilk kez sahneliyor, dünyaya tanıtıyoruz. Sahiplenin, büyütün, fark yaratın. Altın madalyalı Keledoş, dünyaca ünlü Van kahvaltısı, Norduz mutfağı, Sirmo, Kereng, Catır ile tescilli enfes Otlu Peynir ile Van, dünya gastronomi ligine kapı aralıyor! VanTso ve paydaşları ilk kez şehrin mutfak kültürünü sahipleniyor ve marka haline getiriyor. Bu hikaye sizin” dedi.

 

Bakmadan Geçme