Tandır ekmeğine yoğun ilgi

Van'da tandır ekmeğine her geçen gün rağbet artıyor. Özellikle kadınlar tarafından pişirilen tandır ekmeğine ilgi gösteren vatandaşlar, tadı ve lezzetinin yanında daha ekonomik olmasından dolayı tandır ekmeğini tercih ettiklerini söylediler.

Fahrettin Yiğit

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaygın olarak tüketilen tandır ekmeğine ilgi büyüyerek devam ediyor. Özellikle kırsal kesimlerde daha fazla rağbet gören tandır ekmeği kentin belli noktalarında pişirilip vatandaşların hizmetine sunuluyor. Vatandaşlar kadınlar tarafından pişirilen tandır ekmeğinin daha hijyenik ve lezzetli olduğundan erkekler tarafından işletilen tandırlardan daha çok ilgi gösteriyorlar.

Gazetemize konuşan tandır ekmeği yetkilileri “Tandır ekmeği özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çok tüketiliyor. Hem daha lezzetli olmasından hem de daha ekonomik olmasından dolayı vatandaşlarımız tandırda pişirilen ekmeği tercih ediyor. Van’ın vazgeçilmesi tandır ekmeğine her geçen gün ilgi büyüyor. Tandır ekmeğinin değişmez hamaratlı elleri kadınlar. Kadınlar, odun ateşiyle tandırı iyice kızdırıyorlar, ekmeğe elleriyle şekil veriyorlar. Bu kültürü günümüze kadar kadınlar getirdi. İnşallah bundan sonrada bu gelenek devam eder” dediler.

Vatandaşlar ise tandır ekmeğinin daha sağlıklı olduğunu belirterek tandır ekmeği pişirip vatandaşın hizmetine sunan bayanlara teşekkür ediyorlar.

Bakmadan Geçme