Taner Barlas ile sohbet

Usta oyuncularla tiyatro üzerine söyleyişlerimiz devam ediyor. Bugünkü konuğum Taner Barlas oldu.

Usta oyuncularla tiyatro üzerine söyleyişlerimiz devam ediyor.

 

Bugünkü konuğum Taner Barlas oldu.

 

1989-2002 yılları arasında 15 yıl kesintisiz olarak yayınlanmış Türk televizyonculuk tarihinin en uzun süren Bizimkiler dizisinde İbrikçi rolüyle benim ve çocuklarımın hafızasında yer eden Taner Barlas’ı yıllar sonra, haksız mahkûmiyet kararlarının kaldırılmasıyla, tarihe geçmiş bu masumların itibarlarının iade edildiğini vurgulayan Adalet Sizsiniz oyununda keyifle izledim. 

 

Mükemmel oyunculuğuna bir kez daha hayran kaldığım Barlas’la Adalet Sizsiniz Oyunu yanı sıra, perdeci oyuncuları ve Türk Tiyatrosunun bugünkü durumu hakkında kısa bir söyleşi yaptık.

 

 Vanlı olduğumu öğrenen Taner Barlas, “Adalet Sizsiniz” oyunuyla 18-19 Aralık tarihlerinde Van seyircisinin karşısında olacaklarını söyledi. Memleketim adına bende bundan heyecan ve mutluluk duydum.

 

Sohbetimize Muhsin Ertuğrul ve Perdeci oyuncularını  anarak başladık. Muhsin Ertuğrul’un Türk Tiyatrosuna vermiş olduğu emek, katmış olduğu değer şüphesiz ki   çok büyük. Hocaları Muhsin Ertuğrul’un izinde olduklarını  ve kendilerini perdeci oyuncuları diye adlandırdıklarını ifade eden Barlas “ Perdeci oyuncularının Muhsin Ertuğrul’un perdesinden çıktılar” sözünün; doğru bir tanımlama fakat eksik bir ifade olduğunun altını çizdi. Bugün genç ya da yaşlı tüm tiyatro sanatçıları bir şekilde Muhsin Ertuğrul'un perdesinden çıkmışlardır diyerek Muhsin Ertuğrul’a her zamanki gibi vefa ve saygısını göstermiş oldu.

 

Ümit Denizer’in yazdığı ve 6 Ödüle layık görülen Adalet Sizsiniz oyununu her oynadıkları yerde coşkuyla ve sevgi'yle karşılandığını , bu durumdan hoşnut olduklarını ifade eden Barlas, oyunun   yaşadığımız dünyanın ve ülkemizin adaletsiz düzeniyle örtüştüğünü söylerken, oyunu çoğu Anadolu'da olmak üzere 150 kez oynadıklarını hala oynamaya devam ettiklerini belirtti.  Her oynadığımız yerde coşkuyla ve sevgi'yle karşılandık. Davet edildiğimiz her yerde sevinerek oynamak isteriz diyerek sonuçtan hoşnut olduğunu da mutlulukla dile getrdi.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme