Tanış: Gürpınar için daha büyük hayallerimiz var

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetemizi ziyaret eden Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, '2019 yılında göreve başladığımız günden bu yana verdiğimiz sözlerin yüzde 90'nını yerine getirdik. 50 yılda yapılmayan işleri 4 buçuk yıla sığdırdık. Gürpınar için daha büyük hayallerimiz var. Benim sevdam Gürpınar'dır. Allah görevde kalmayı nasip ederse daha büyük işlere imza atacağız' dedi. 

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetemizi ziyaret ederek gazetemiz muhabiri Burhan Ergin ile görüştü. 
Ziyarette konuşan Tanış, “Öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum. Bu önemli günde gazetenizi ziyaret etmek istedik. Gürpınar Belediyesi olarak mevsim sonu olduğu için çalışmalarımızı bitirdik. Allah’a şükür 2019-2024 sezonunu başarıyla tamamladık. Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 kalıcı eser bırakarak bölgede de ses getiren projelere imza attık. Bundan sonrası için adaylık ve seçim süreci var. Seçimde ne olur bilemeyiz” diye konuştu.

“50 yılda yapılmayan işleri 4 buçuk yıla sığdırdık”

Gürpınar’da 50 yılda yapılmayan çalışmaları 4 buçuk yılda yaptıklarını belirten Tanış, “2019 yılında göreve başladığımız günden bu yana verdiğimiz sözlerin yüzde 90’nını yerine getirdik. Bizim projelerimiz büyük ve belli projelerdi. Allah’a hamdolsun ki sayın Cumhurbaşkanımız ve partimizin sayesinde bakanlarımızın, milletvekillerimizin, il başkanımızın ve teşkilatlarımızın da desteğiyle projelerimizin büyük bir bölümünü tamamladık. Tabi ki bitiremediğimiz bazı projelerimiz oldu. Hoşap projesinin bir kısmını bitiremedik. Bildiğiniz üzere orada 56 tane yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili dilekçeler verildi. Ben göreve gelirken halka rağmen bu işi yapmam sözünü vermiştim. Vatandaşların istemediği, onları zorlayacak işler yapmam, bu konuda yapamadıklarımız yarım kalan projelerimiz var. Onun dışında verdiğimiz sözlerin yüzde 90’nını yerine getirdik. Seçmenimiz bizi biliyor. Neler yaptığımızı gördü. 50 yılda yapılmayan işleri 4 buçuk yıllık süreye sığdırdığımızı gördü. Geçmiş siyasilerin aksine sürekli halkın içinde olan insanlarız. Sürekli köylerde vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Vatandaşlarımıza söz verip de yerine getirdiğim bir konu var. Randevu sistemiyle asla çalışmadım. Kapımız herkese açıktı. Hiçbir zaman kimseye şu saatte gel bu saatte gel demedim. Gelen her vatandaşımızla bire bir görüştüm. Geçtiğimiz hafta kayıtları çıkardım. 23 bin insanla makam odamda bire bir görüşmüşüm. Bunu vatandaşlarımız görüyor, biliyor. Referansımız geçmiş dönemimizdir. Ondan önceki dönemde ilçe başkanlığımızdır. Kendimizi halka anlatmaya gerek yok. Halkımız bizi iyi biliyor. Neler yapabileceğimizi, neleri başarabileceğimizi biliyor. Yarım kalan projelerimiz var. Gürpınar için daha büyük hayallerimiz var. Benim sevdam Gürpınar’dır. Hiçbir yere müracaat etmedim. Hayalım Gürpınar’ı büyütmektir. Gürpınar’da memuru, esnafı, askeri tutmak istiyoruz. Bunun ilk adımını attık. Konutlarımız bitmek üzere, 24 Ocak’ta TOKİ’de kendi konutları için ihaleye çıkıyor. Önümüzdeki dönemler için yaklaşık 600 konut projemiz var. Gürpınar’ı ancak bu şekilde büyütürüz” ifadelerini kullandı. 

Tanış: Gürpınar için daha büyük hayallerimiz var

“Halkımız hizmet edenleri tercih etsin”

Tanış açıklamasının devamında, “31 Mart 2024 tarihinde ülkemizde yerel seçimler olacak. Partimize şu ana kadar Gürpınar Belediye Başkanlığı için 8 resmi başvuru var. Başvuru dışında görüşme yapan aday adaylarımız var. Benimle birlikte 11-12 aday adayı var. Önümüzdeki dönemin hayırlara vesile olmasını dilerim. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Gürpınar başta olmak üzere tüm ilçelerimizde partimize yoğun bir teveccüh var. Birbirinden kaliteli birçok aday adayı arkadaşımız var. Hepsini tebrik ediyorum. Çünkü memleketimiz için, ilçemiz için ellerini taşın altına koymaya ve daha güzel projelere imza atmaya geliyorlar. Hepsine başarılar diliyorum. Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin. Seçmenlerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Yerel seçimler kesinlikle ideolojik değil, yerel seçimler hizmet odaklıdır ve hizmetin de nereden geldiğini de artık görüyorlar. Bizim hizmet almaya hakkımız var. Bütün seçmenimizin de bu minval üzerinde düşünmesini ve ona göre oy kullanmasını rica ediyoruz. Çünkü memleketimizi geliştirmek ve kalkındırmak zorundayız. Bunu yapacak olan da AK belediyeciliktir. Halkımız sonuna kadar AK belediyeciliğe destek vermeli” diye konuştu. HABER: BURHAN ERGİN 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme