TARAFTARIN STADYUM İSYANI

Van Büyükşehir Belediyespor Çatalcaspor ile Van Atatürk Şehir Stadyumunda oynadığı karşılaşmanın 65'ci dakikasında açık tribünde bulunan yaklaşık bine yakın taraftarın hep bir ağızdan yetkililere seslenerek, 'Van Stadyum istiyor' diyerek ilgililere seslerini duyurmaya çalıştılar.

Rıdvan Can

Van Atatürk Şehir Stadyumu sorununun bir türlü çözüme kavuşturulmamasının ardından Çatalcaspor maçında Vanlı taraftarlar yetkililere tepki gösterdi. 5 yıl önce Van'da meydana gelen iki büyük deprem nedeniyle ağır hasar gören ve yıkım kararı verilmiş ve o dönemin Valisi Münir Karaloğlu başta olmak üzere bir çok devlet yetkilileri tarafından planları açıklanan ve yapımı yılan hikayesine dönen Van Büyükşehir Belediyespor'un maçlarını oynadığı Van Atatürk Şehir Stadyumunun yapılmasını isteyen Kara Kobralar ve Vanspor'un vefakar taraftarları sesini bir kez daha yükseltti.

Van Stadını İstiyor sloganı ile Van Milletvekili Beşir Atalay başta olmak üzere Van Milletvekillerine ve yetkililere çağrıda bulundu. Kara Kobra Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Dülger'in yönetiminde Çatalcaspor karşısında Van Büyükşehir Belediyespor'u 90 dakika susmadan destekleyen taraftarlar güne damgasını vurdu.

Kara Kobra Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Dülger, "Stadyum yapılana kadar isyanlarını dile getireceklerini ifade ederek, "Van Atatürk Şehir Stadyumunun yerine yapılması planlanan stadyum için Van Büyükşehir Belediyesi'nin üstüne düşeni yaptığını ve topun artık hükümette olduğunu belirterek taraftarlar olarak bu sorunun bir an önce çözülmesi ve stadyum inşaatına başlanması gerektiğini dile getirerek, Van'da yaşanan stadyum sorunu sebebiyle taraftarlar olarak yaklaşık 5 sezondur açık tribün tarafında yapılan portatif tribünde maçları izliyoruz artık bir stadyumun yapılmasını istiyoruz bu konuda yetkililerin çağrımıza ses vermesini bekliyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme