Tarih duyuruldu! Emeklilere seyyanen zam gelebilir

MHP Lideri Devlet Bahçeli, emekli maaşı zam miktarının yüzde 25'te kalmasından dolayı emekliler için seyyanen zammın güncellenmesini talep etmişti. Ancak bütçenin seyyanen zama uygun olmaması nedeniyle, emeklilere yüzde 25'lik bir zam yapılmıştı ve buna ek olarak refah payı da eklenmişti. Bu karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Tarih duyuruldu! Emeklilere seyyanen zam gelebilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet gazetesinin son haberine göre, emeklilere bu zamın tekrar gözden geçirilerek uygulanabileceği iddia ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık 2023 ya da Ocak 2024 tarihlerinde, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin de talep ettiği şekilde "emeklilere seyyanen zam yapılması" isteğinin yerine getirilebileceği ifade ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde Devlet Bahçeli yaptığı açıklamasında çağrıda bulunarak, “Ekonomik toparlanma genişledikçe memur ve emeklilerimizin maaşları çok daha yükseğe ulaşacaktır. Emeklilerimize verilen yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir. Kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemeler gözden geçirilmelidir” demiş ve Erdoğan ile bir görüşme yapmıştı.

AK Parti'nin 2024 yılının başına kadar, Erdoğan'ın körfez turu ve vergi artışları gibi adımlarla Hazine'yi güçlendireceği ve bu sayede emekli maaşları için bir hamle yapabileceği konuşuluyor.

 

Bakmadan Geçme