Tarihi Sıhke Caddesi unutulmasın!

Modern anlayışla yönetilen şehirlerde prestij cadde ve sokakların sayısı bir hayli fazladır. Prestij caddelerin her birinin farklı bir havası ve bir görünümü vardır. Özellikle tarihi, kültürel ve turistik özelikleriyle ilgi gören şehirlerde yerel yönetimlerce prestij cadde ve sokak çalışmalarına ayrı bir önem veriliyor. Düzenlemelerle cadde ve sokaklar adeta yeniden doğuyor.

Eski caddelerde yapılan çalışmalar kapsamında yıpranmış özelliğini kaybetmiş kaldırım taşları, refüjler yenileniyor.  Elektrik telleri yer altına alınarak görüntü kirliliğine son veriliyor.

Kanalizasyon, doğalgaz, içme suyu, atık su giderleri de standarda kavuşturularak dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla caddeler, sokaklar hem güzel bir görünüme kavuşuyor, hem de cadde etrafında yer alan iş yerleri ve konutlar değer kazanıyor.  

Kültür sanat, gezi, alış veriş, yeme içme iş yerlerinin yoğun olduğu prestij cadde ve sokakların sayıları markalaşma, daha fazla turist çekme çaba ve iddiası olan, hemşehrilerini mutlu etmeyi ilke edinen şehirlerde hızla artıyor. 

 Şehirler parklar, bahçeler, kültür sanat merkezleri, sinemalar, tiyatrolar, gezi, bisiklet, yürüyüş yolları ve dinlenme alanları yanında çevreyle bütünleşen huzur, keyif veren prestij cadde ve sokaklarıyla yeni kimlik kazanıyor.

Prestij cadde ve sokaklar; çağdaş, estetik belediyeciliğin, insan odaklı hizmet anlayışının,  kentin marka değerinin yansıdığı, ekonomiye canlılık kazandırıldığı,  insanların soluk aldığı, yaşamın renklendiği ortak buluşma adresleridir.  

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme