Taşyapan: Dünya Vanlılar Günü Simge Olsun

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, gazetemizin gündeme getirdiği Vanlılar arasında büyük ilgi görerek heyecan yaratan, 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü önerisine destek verdiklerini söyledi. Taşyapan, '2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü simge haline getirebiliriz' dedi.

Burhan Ergin

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, gazetemizin öncülük ederek gündeme getirdiği 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü çağrısına  tam destek verdiklerini açıkladı.

Vanlılar ve Van dostları arasında birlik, beraberliği güçlendirmek,  tanıtımına ve Vanlılık ruhuna bütünleştirici katkı sağlamak, Van’ın kent kimliğinin doğru şekillenmesinde fark yaratmak üzere gazetemiz tarafından gündeme getirilen, heyecan yaratan çağrıya Türkiye’nin dört bir yanından güçlü destek mesajları gelmeye devam ediyor.  Daha önce Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal,  Van  Vakıflı, Van dernekleri,  meslek odaları başkanlarının destek açıklamalarına anlamlı bir destek de Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan’dan geldi.   

 “VANLILARIN SAHİP ÇIKTIĞI HERŞEYİ DESTEKLERİZ”

Kamuoyunun desteklediği ve Vanlıların sahip çıktığı her şeyi desteklediklerine vurgu yapan Taşyapan, “Bildiğiniz üzere kurtuluş günleri mahalli günlendir. Ben buraya ilk vali olarak geldiğimde 2 Nisan Van’ın kurtuluşu dediler, iyi dedik törene katılalım fakat böyle günleri belediyenin kutladığını ve hangi etkinlikleri yapacaklarını sordum. Ancak bana belediyenin hiçbir şey yapmayacaklarını söylediler ve hatta kurtuluş gününe katılmadıklarını ifade ettiler. Bu olay çok garibime gitmişti ama hakikaten baktım ki belediyeden kimse gelmedi. Çelenk bile koymaya katılan olmadı. Van kurtuluşu olan, işgal görmüş, acılar yaşamış tarihi geçmişi olan kadim bir şehirdir. Burada bir sürü masum insan şehit edilmiş. Vanlılar yurtlarından yuvalarından göç etmek zorunda kalmış.  Tarihin canlı tanığı Zeve Şehitliğini bu nedenle ziyaret ediyoruz.  Onun için Van’ın kurtuluşunun 100. Yılı olan 2 Nisan 2018’i daha görkemli bir şekilde kutlamalıyız” dedi.

 

 

“VANLILAR 2 NİSAN’A BÜYÜK ÖNEM VERMELİ”

 Vanlıların 2 Nisan’a çok büyük önem vermesi gerektiğini belirten Taşyapan, “Bence 2 Nisan kutlamaları çerçevesinde Dünya Vanlılar Günü’nü canlandırabiliriz. Kutlamalarımızı daha renklendirip daha çeşitlendirebiliriz. Van’ın kurtuluşunun 100. yılı geliyor. Kurtuluş günümüzü daha kalıcı ve görkemli etkinliklerle kutlamalıyız.   Desteklediğimiz 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü’nü simge haline getirebiliriz. 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü’nü Van’ın yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa ülkenin tüm illerinde köşesinde her yıl görkemli etkinliklerle kutlamamız gerekiyor. Bu anlamda Van dışında yaşayan tüm Vanlı hemşehirilerimizi ve Van dostlarını harekete geçirebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

 

Van’ın kurtuluşunun 100. yılı ve Dünya Vanlılar Günü kutlama hazırlıkları için Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan'ın talimatıyla Büyükşehir Belediyesi  Kültür ve Sosyal İşler Dair Başkanlığı bünyesinde komisyon oluşturulduğu öğrenildi.

Bakmadan Geçme