• Haberler
  • Güncel
  • Taşyapan: Van çevre yolunun ilimiz için önemi ortada

Taşyapan: Van çevre yolunun ilimiz için önemi ortada

4. Dönem Van İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali İbrahim Taşyapan başkanlığında Tuşba Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleşti. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali İbrahim Taşyapan, “Van çevre yolunun ilimiz için önemi ortada. İlimizin ekonomik açıdan gelişmesi ve trafik sorununa çözüm anlamında konunun önemi de ortada” dedi.

İlhan Siyahtaş

Toplantıya daha önce katılım sağlamayan İpekyolu, Edremit, Erciş ve Özalp belediye başkanlarının yerine atanan kayyumlarda katılım sağladı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Vali Taşyapan “Bugün bir çalışma döneminin değerlendirmesini yapacağız. Proje portföyümüz baktığımız zaman yıllık 4,5 milyarlık bir portföyümüz var. Tabi buna yıl içerisinde ödeneklerimiz ekleniyor. Şu ana kadar bu dönem itibariyle 350 milyonluk kısmı gerçekleşmiş oldu. Projelerimiz içerisinde henüz başlanmayan projeler var.”

 Projeler hakkında bilgiler veren Taşyapan, “Bu projelere baktığımız zaman 134 adet tarım sektöründe, 793 adet inşaat sektöründe projeler var. Enerji sektöründe 8 adet, turizm sektöründe 9 adet, ulaştırma sektöründe 49 adet, eğitimde 84, sağlıkta 43 diğer alanlarda ise 451 proje bulunmaktadır. Yürüyen projelerimiz toplamda bin 571 tanedir. Kasım ayı ile birlikte burada kar yağışı başlıyor. Kara çalışmasıyla ilgili de planların yapılması ve ilgili kuruluşların birlikte çalışması kentimiz için önem arz ediyor. Vatandaşın daha iyi ulaşım sağlaması, can ve mal varlığı için bu çalışmalar önemlidir. Bu konuda yetkili kurumların üzerine büyük görevler düşmektedir. Özellikle büyükşehir olduktan sonra bu sorumluluk daha da önemli olmuştur"dedi. 

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredilen Van Çevre Yoluyla ilgili de konuşan Taşyapan, “Van çevre yolunun ilimiz için önemi ortada. İlimizin ekonomik açıdan gelişmesi ve trafik sorununa çözüm anlamında konunun önemi de ortada. Kanun değişikliğinin akabinde Bakanlar Kurulu kararıyla yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verildi. Mera komisyonu tarafından mera vasfını kaldırma kararı alındı. Gerekli altlığın hazırlanması konusunda engeller kaldırıldı. Bu konu böylelikle çözüme kavuşturulmuş oldu. Kısa sürede yolumuzun tamamlanmasıyla, ilimize estetik açıdan da ulaşım açısından da ekonomik açıdan da önemli katkısı olacaktır.”

 

Toplantı kamu kurum kuruluş temsilcilerinin projeler hakkında verdiği bilgiler ile devam etti.

Bakmadan Geçme