TATLI SEKTÖRÜNDE RAMAZAN BEREKETİ

Van'da, yaz aylarındaki sıcaklar nedeniyle azalan tatlı satışlarının, Ramazan ayıyla birlikte artış gösterdiği bildirildi.
Aşırı sıcaklar nedeniyle yerini meyve ve dondurmaya bırakan tatlılar, Ramazan ayında yeniden sofralara yerleşmeye başladı. Ramazan ayıyla birlikte iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden olan tatlılar büyük ilgi görüyor. Satışlardaki artışın iftar ve sahur sofralarının normal günlere göre daha zengin hazırlanmasıyla açıklanabileceğini ifade eden Gözde Pastanesi sahibi Rıdvan Sert, "Oruç tutan kişilerin özellikle çeşitleriyle göze hitap eden tatlılardan etkilenmesidir. Oruç tuttuğu için karnı aç olan kişiler, diğer gıda ürünlerinden daha fazla market ve pastanelerde gördüğü çeşit çeşit tatlılardan etkileniyor. Bunun yanında günlük oruç tutmadan kaynaklanan aç kalma süresinin uzun olması nedeniyle kan şekerinin düşmesi, insanların tatlıya olan isteğini artırıyor" dedi.
Ramazanda özellikle baklava çeşitlerinde aşırı satışın söz konusu olduğunu belirten Sert, "Vatandaşlara baklava çeşitlerinin yanında, burma, tulumba, şöbiyet, prenses tatlısı, ve fıstıkzade gibi tatlı çeşitlerini sunuyoruz" dedi.

vanhaber,ramazan,tatlı,sektör,bereket

Bakmadan Geçme