Tek sorun taziye yemeği mi?

Toplumumuzun daha önlemli sorunları var. Olur olmaz her şeye para bulanlar taziye yemeğine mi para bulamıyor?

Bir süre önce Gevaş İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Kaymakam İshak Çınar başkanlığında Merkez Camiinde düzenlenen İlçe Müftüsü Şehmuz Bayler, kanaat önderleri, mahalle muhtarları ve imamların katıldığı toplantıda 'taziye yemeği' geleneğinin kaldırılması kararlaştırıldı.

 

Kaymakam İshak Çınar, taziye yemeklerinin bölgede kanayan bir yara haline geldiğine dikkat çekerek, "İnsanların acısının yanında bir de böyle bir maliyetin ortaya çıkması büyük sıkıntılara neden oluyordu. Bu sıkıntı nedeniyle kaymakamlığımıza da çok yoğun bir şekilde talepler gelmeye başladı. Bir hafta önce bile bizlere ‘Annem vefat etti veya babam vefat etti, ama onun maliyetinin altından kalkamıyorum. Bu konuda bize desteğinizi bekliyoruz’ diye çok talep oldu. Yardımcı olmaya çalışıyoruz. Lakin taşıma suyla değirmen dönmüyor. Uzun süreli bir sorun haline geldiğini gördük. Bundan dolayı bizlerde muhtarlarımızla, imamlarımızla ve kanaat önderlerimizle bir araya gelme düşüncesi hasıl oldu. Bu münasebetle bir araya geldik ve onların görüşlerine başvurduk" dedi.

 

Taziye yemeklerinin taziye kültürünün önüne geçmeye başladığını belirten Çınar, "Maliyetler artınca, sosyal bir sorun olmaya başladı. Bundan dolayı aileler gerçek manada acıyı unutup, bir de böyle bir borcun peşine düşüyor… Biz tamamen yemeği kaldıralım demiyoruz. Çünkü kültürümüzde de mutlaka bir misafirimize ikramımız olacaktır. Bunun da biz adını taziye çorbası dediğimiz, yani varlıklı olan da dar gelirli olan vatandaşımız da çorba vererek bu sorunu hafifletmiş olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme