Tekstil Kent Açılışa Hazırlanıyor

Vali Aydın Nezih Doğan 'Tekstil kentte İstihdam Edilecek Kişilerin Eğitilmesi Projesi” kapsamında 8 bin kişinin alacağı eğitim sonrası firmalarda istihdamlarının sağlanacağını söyledi.

İlhan Siyahtaş

Valilik Ali Tahirpaşa Toplantı Salonu’nda tekstil kentte istihdam eğitimi ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Vali Aydın Nezih Doğan,  “Tekstil kent başlarken 34 milyonluk bir projeydi ancak daha sonra projede değişiklikler oldu. Şimdi 50 milyonluk bir proje haline dönüştü. Projede yapılan değişiklikler ile kapalı alan projemiz 31 bin 500 m2'den 50 bin 400 m2'ye çıkmış oldu ”dedi.

63 FİRMANIN BAŞVURUSUNU ALDIK

Vali Doğan “ Yapılması gereken toplan 32 atölye vardı. DAKA'nın internet üzerinden açtığı siteye şuana kadar 63 firmadan müracaat geldi. Bunlardan 17 tanesi aynı zamanda fizibilitelerini de gönderdiler. Atölyelerimizin işletilebilmesi için toplam 21 ile 32 firmaya verme şansımız var. İsteyen girişimcilere hazır parsellerimizi de veriyoruz. Birinci hedefimiz 5 bin 500 ile 8 bin arasında bir istihdam oluşturmaktır. İŞGEM, Milli Eğitim, İŞKUR, DAKA, KOSGEP ve Valiliğimizce bir araya gelip yürüttüğümüz bir projedir. Bugün internet üzerinden başvurular başladı. Biz iki alanda insan yetiştirmek istiyoruz. Bir seri Makinecilik birde overlokçu dediğimiz dalda insanların yetiştirilmesine olanak sağlayacağız. Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı “Okullar Hayat Bulsun” projesi içerisinde eğitim kurumlarının salonlarını sosyo-ekonomik çalışmaları için tahsis edebiliyoruz. 8 okulla beraber İŞGEM'in salonu olmak üzere 8 salonda çalışmalara başlayacağız. Yeterli miktarda iş makinesi hazırlandı.

500 GENÇ İÇİN START VERİLDİ

Yetiştirecekleri elemanların alt yapı konusunda hiçbir eksiğinin kalmadığını dile getiren Vali Doğan” 500 genç arkadaşımız için çalışmanın startı verildi. 2 aylık bir süre zarfında arkadaşlarımızı yetiştirmiş olacağız. Genel anlamda projemizin özellikleri bunlar. Kurslarımız Edremit Kız Meslek Lisesi, Kahraman çocuklar Bursa-İstanbul İlkokulu, Emin Paşa Ticaret Lisesi, Hüma Hatun Kız Meslek Lisesi, Vestel Kız Meslek, Ali Paşa Halk eğitim Merkezi, İpekyolu Halk eğitim Merkezi, Bostaniçi Kız Meslek Lisesi ve İŞGEM'de olacak. 9 noktada 20 atölye oluşturuldu. Her atölyemizde 25 kursiyerimiz olacak. Eğitim süremiz toplam 280 saat olacak. 280 saatten sonra sertifika sahibi olacaklar. Sertifikalarla istedikleri tekstilde çalışma imkânı bulacaklar. Alanın alt yapı hizmetlerini en kısa zamanda bitirmeye çalışacağız. Orada çalışacak olan işçilere İŞKUR üzerinden belli bir miktar para ödeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantıya Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İŞGEM Koordinatörü Mahmut Gedik ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Bakmadan Geçme