Temizlik deyince

Değerli okurlar. Bugün dikkatinizi temizliğe çekmek istiyorum.

Değerli okurlar. Bugün  dikkatinizi temizliğe çekmek istiyorum. 

 

Yatağınızı, tuvaletinizi, salonunuzu her gün temizliyorsunuz. Peki eviniz gerçekten temiz mi? Duvarlarınızdan birçok aletlerinize kadar birçok yer siz farkında olmadan kirlenir. Siz farkına bile varmadan kirlenen ve temizlenmesi gereken yerler nereler? Kendinizi test etmek ister misiniz?

 

Kahve makinesi

Sabahleyin yaptığınız kahvenin kokusunda değişiklik hmeye başladıysanız o zaman kahve makinanızın temizlenme vakti gelmiş demektir. Sert su birikintileri ve kahve kalıntılarının temizlenmesi gerekir. Yüzde 50 su ve yüzde 50 oranında beyaz sirke karışımını makinanın su bölümüne koyun ve kahve yapıyor gibi çalıştırın. Suyu almaya başladığında makinayı durdurun ve bir saat bekleyin. Ardından sirke kokusu yok olana kadar birkaç kez taze su ile çalıştırın. Makinanın yıkanabilir bölümlerini bulaşık makinasında yıkayın.

 

Evinizin Temizliği İçin Doğal TemizlikMaddeleri

Temizlikte Çamaşır Suyu Yerine Ne Kullanılabilir?

Doğal Temizlik Malzemeleri Yapmanın Tarifleri

 

Yastıklarınız

Yatak odasındaki yastıklarınız temizlenmesi gereken en önemli yerlerden biri. Çünkü gece boyunca ölü deri, toz akarları ve pislikler yastıkta toplanmaktadır. Aynı zamanda salonda koltukların üzerine koyduğunuz yastıklar da iyi temizlenmeli ve zaman zaman yenilenmelidir. Periyodik olarak kılıflarını çıkarın ve yıkayın.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Bakmadan Geçme