TOBB Fen Lisesi öğrencileri demokrasi sınavı verdi

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Tuşba Fen Lisesi öğrencileri 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Okul Meclis Başkanı seçimi için sandığa gittiler. Beş adayın yarıştığı seçimde 9/C sınıfı öğrencisi Öner Özer Okul Başkanlığına seçildi.

Hacı Yılmaz

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında imzalanan protokolle uygulamaya konulan "Demokrasi Eğitim ve Okul Meclisleri Projesi" kapsamında, uygulamaya konulan okul başkanı seçimleri Tuşba TOBB Fen Lisesi'nde okul başkanı seçimi gerçekleştirildi.  

Bu yıl eğitim öğretime başlayan okul binası inşaatı devam ettiği için eğitim öğretimine Şemsibey Mahallesi'nde bulunan 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu'nun bir katında başlayan TOBB Tuşba Fen Lisesi öğrencilerinin ilk demokrasi sınavı heyecanlı geçti. Kapalı zarf, açık tasnif usulü ile yapılan 150 öğrencinin tek tek oy kullandığı seçimin sonunda, yine öğrencilerden oluşan divan oyları saydı. Oylama sonucunda 49 oy alan  9/C sınıfından öğrencisi Öner Özer Başkan seçildi.

 Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Geylani,  Okul  Müdürü Murat Turan, Van  Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Enver Memduhoğlu, Van Ticaret Borsası Genel Sekreteri Tarkan Güven,  Van Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Aras demokrasi sınavında öğrencileri yalnız bırakmadılar.

TOBB Fen Lisesi öğrencilerinin seçme ve seçilme haklarını kullanarak seçim heyecanı yaşadığını belirten TOBB Fen Lisesi Müdürü Murat Turan,15 Temmuzda Ülkemizde haince tertiplenen darbe girişimine değindiği teşekkür konuşmasında şunları söyledi: " O akşam halkın ortaya koyduğu irade ve kahramanlık demokrasiye olan inancın ve güvenin bir göstergesiydi. .Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vesayete, baskıya ve darbeye  tahammüllerinin olmadığını haykırdı.  Bizde okulumuzda demokrasi kültürünün, seçme, seçilme, oy kullanma, katılımcı olma, demokratik liderliği benimseme, kamuoyu oluşturma, diyalog kurma ve hoşgörülü olabilme gibi becerilerini öğrencilerimize kazandırmak amacıyla seçim gerçekleştirdik. Genç öğrencilerimiz ilk demokrasi sınavından  başarıyla çıktılar. Demokrasinin seçme seçilme ile güç kazandığını ve ne denli önemli olduğunu okul sıralarında yaşadılar. Bu anlamlı günde öğrencilerimizi yalnız bırakmayan bütün konuklarımıza teşekkür ederim. Başkan seçilen öğrencimiz ve seçime katılan öğrencilerimizi de kutluyorum"

Tuşba TOBB Fen Lisesi Okul Başkanı seçilen Öner Özer kendisini bu göreve layık gören öğrenci arkadaşlarına, başkanlık yarışında birlikte mücadele ettiği adaylara, okul yönetimine ve öğretmenlere teşekkür etti.

Bakmadan Geçme