TOFAŞ efsanesi 2023 modeliyle geri döndü

Tofaş Şahin, geçmişte en çok satan arabalardan biri olarak biliniyor. Şimdi ise 2023 yılı için Türkiye'de satılacak olan modeli ve fiyatıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İşte detaylar...

TOFAŞ efsanesi 2023 modeliyle geri döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hatırlanacağı üzere 1990 yıllarda hemen her sokakta bulunan Tofaş Şahin hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Alınan bilgilere göre, daha önce farklı ülkelerde satışa sunulan 2023 modelinin Türkiye fiyatı resmen ortaya çıktı. İşte Türkiye gazetesinin haberine göre bilinen detaylar.

Bir dönem ülkemizde de satılan ve 1990 sonrasına damgasını vuran Şahin, sonrasında Mısır ve Etiyopya gibi ülkelerde üretilmeye başlandı. Mısır ve Etiyopya'da 2023 yılına kadar durduruldu.

Etiyopa, geçtiğimiz yıl Şahin ya da Etiyopya’daki ismi ile Holland Docc’u tekrardan üretime sokma kararı aldı. Bu kararın altında yatan temel neden ise güncel otomobillerin pahalı olmasıydı. Tofaş Şahin ise güncel modellere nazaran çok daha masrafsız bir yapıdaydı.

Şahin'în üretimi ise geçtiğimiz yıllarda başlayacaktı. Yapılan açıklamalara göre bu yıl üretime seri olarak başlandı. Nitekim tahmin edildiği üzere 2023 model Tofaş Şahin’e olan talep hayli fazla oldu. İlk partide üretilen otomobiller daha showroom’a çıkmadan tükendi.

Tofaş Şahin’e yani Holland Docc’a olan ilgi sadece Etiyopya’dan değildi. Yurt dışından da otomobili almak için devreye giren pek çok ismin olduğu öğrenildi.

Birtakım iddialara göre Etiyopya 2023 model Tofaş Şahin modellerinden birisini Türkiye’ye göndermiş. Otomobili alan kişinin aracı Ankara’ya teslim edilmek üzere yola çıkmış.

Yetkililer otomobilin maliyetinin Türkiye’deki vergiler hariç 10 bin doları bulduğunu açıkladılar. Yani satış fiyatı ve nakliye masrafları 10.000 TL tutmuş.

Şahin'in üzerine ÖTV ve KDV de eklendiği zaman 2023 model Şahin’in maliyeti 350 bin civarında bir meblağa denk gelecektir.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme