TOKİ sakinlerinden araç parkına tepki

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yılbaşında hak sahiplerine teslim edilen Şerefiye TOKİ konutlarında ikamet eden sakinler, belediye personelleri ve belediye gelen vatandaşlar tarafından bina önlerine park edilen araçlara tepki gösterdi.

Hacı Yılmaz

 

Sorunları bitmek bilmeyen Şerefiye TOKİ sakinleri şimdi ise Van Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan personeller ve belediyeye gelen vatandaşlar tarafından bina önlerine gelişi güzel yapılan araç parklarından dolayı sorun yaşıyor.

 

 

Duruma tepki gösteren TOKİ sakinleri, bina önlerine gelişi güzel yapılan park yüzünden evlerine girip çıkamadıklarını ve kendi araçlarını park edecek yer bulamadıklarını söylediler. TOKİ sakinleri aynı zamanda, evlerinin ihtiyaçları için eşya aldıkları araç ve gereçleri park eden taşıtlar nedeniyle taşımada zorluk çektiklerini belirttiler.

 

 

"TOKİ araç parkı işgalinde"

TOKİ sakinlerinden Mehmet Ali Yılmaz, Abdullah Turan, İsmail Babat ve Tahir Tekin konu ile alakalı gazetemize yaptıkları açıklamada, "Binalarımızın önüne yapılan araç parklarına anlam veremiyoruz. TOKİ sakinlerine ait olan park alanlarını kullanamıyoruz. Gelişi güzel park edilen araçlar yüzünden eşyalarımızı binalarımıza çıkarıp indiremiyoruz. Hastalarımız olduğu zaman götüremiyoruz. Binaların önü gelişi güzel park edilen araçlar yüzünden yürünecek yer dahi kalmıyor. Çocukların oyun alanları dahi araçlarla işgal edilmiş. Bu sorunumuza biran önce çözüm bulunmasını ve belediye personellerine ve belediyeye gelen vatandaşların buraya park edilen araçlarını park etmemelerini istiyoruz. Belediyenin kendisine ait olan araç parkını kullanmasını istiyoruz" dediler.

 

Bakmadan Geçme