TRAFİK TABELALARI TEHLİKE SAÇIYOR

Trafik levhaları adeta ölüm saçıyor. Van'da kaldırımlarda bulunan trafik işaret levhalarının boyunun kısa olmasından dolayı vatandaşlar büyük tehlike yaşıyor. Hemen hemen her gün vatandaşların çarpmakla yüz yüze geldiği tabelalara çözüm bulunması isteniyor.

Hacı Yılmaz

Trafik kurallarına göre kaldırımlardaki trafik levha ve işaretlerinin boyu en az 2 metre ve üstü olması gerekirken, Van'da bu levhaların boyunun hemen hemen 1,5 metre civarında olması istenmeyen kazalara neden oluyor.

Van'da özellikle şehir içinde bulunan trafik levhalarının yayaları etkileyecek şekilde yerleştirilmesi zaman zaman istenmeyen kazalara neden oluyor. Sıhke, İskele, Maraş, Cumhuriyet Caddesi gibi vatandaşların yoğunlukla kullandığı caddelerde bulunan trafik levhalarının en az 2 metre yükseklikte olması gerekirken 1,5 metreye yakın yerleştirilmesi nedeniyle istenmeyen kazalara davetiye çıkartıyor.

Yerleşim yeri içinde kaldırımlarda trafik levhalarının yerleştirilmesi kuralına göre, uyarı levhasının boyu hariç asılı bulunduğu direk 2 metre olmak zorundayken Van'da birçok yerde trafik levhalarının boyu 1,5 metreden aşağıda olduğu gözlemleniyor.

Vatandaşların ufak bir dalgınlık anında tabelaya çarpması halinde ciddi yaralanmaların olduğunu belirten vatandaşlar, trafik direklerinin bir an önce kurallara uygun hale getirilmesi gerektiğini söylediler.

İşlek caddelerde bulunan levhalara her gün birçok insanın kafasını çarptığını belirten vatandaşlar "Şehir içi trafikte de birçok olumsuzluklar var. Bunlardan biri de trafik levhaları. Özellikle işlek caddelerde bulunan trafik levhalarının boyunun kısa olması nedeniyle kaldırımdan geçen ve dikkat etmeyen, göremeyen vatandaşlarımızın kafalarını bu levhalara çarptıklarını görüyoruz. Bu levhaları belediye yetkililerinin görmemesi imkansız. Bu tür tehlike saçan levhaların kurallara uygun şekilde yükseltilmesi gerekir. Ne yazık ki trafik kurallarına ve trafik işaretlerine de dikkat edilmiyor. Sürücüler trafik işaret ve işaretçilerine uyduğu zaman trafikte ciddi bir sorun olmaz. Van'da ciddi bir araç parkı sorunu var. Yolların bir tarafı park eden araçlarla kapatılıyor. İnsanlar bazen alışveriş yapmak zorunda kaldığı için park etmiş araçların yanına ikinci park yapıyor. Bu durum da trafiğin aksamasına neden oluyor. Belediyelerin biran önce trafik sorununa ve levhalarına çözüm bulması gerekiyor. Bu levhaları dikenler bu işi bilmiyor mu veya kanunu nizamı bilmeden mi dikiyorlar. Bu kaldırımları insanlar kullanıyor. Birçok yerde bu levhaların gelişigüzel kaldırımı engelleyecek şekilde dikildiğini görüyoruz. İnşallah bir çözüme kavuşturulur" ifadelerini kullandılar.

Bakmadan Geçme