• Haberler
  • Güncel
  • TRT sanatçısı Vanlı Mehmet Özkaya'dan müziğe katkı: Kendi Müzik Atölyesini Kurdu

TRT sanatçısı Vanlı Mehmet Özkaya'dan müziğe katkı: Kendi Müzik Atölyesini Kurdu

Uzun yıllar TRT'de çalışan ve geçtiğimiz günlerde erken emekliliğini isteyerek kurumdan ayrılan Türk Sanat Müziği sanatçısı Vanlı Mehmet Özkaya, İstanbul'da kendi müzik atölyesini kurdu. Özkaya, atölyesinde genç yeteneklere müzik eğitimi verecek.

"Mehmet Özkaya Akademi Stüdyo" adıyla ve "Sen de yapabilirsin" sloganıyla yola çıkan Vanlı Mehmet Özkaya, atölyede çeşitli enstrüman, şan, solfej, pro-dj, sunuculuk, diksiyon, TV programı yapımcılığı dersleri gibi önemli alanlarda derslerle albüm, single çalışması, aranje, klip ve tanıtım filmi çekimi gibi hizmetler verecek.

Mehmet Özkaya Akademi Stüdyosu 16 Şubat Cumartesi günü  13.00- 17.00 saatleri  arası İstanbul Beyoğlu Asmalı Mescit Sofyalı Sokak No 5/2'de kokteyl ve sürpriz dinletilerle hizmete açılacak. Açılışa sanatçılar, müzik çevreleri ve Vanlıların katılması bekleniyor.  

Sanatçı, eğitimci, program yapımcısı, sanat yönetmeni, koro şefi ve bestekar, sesi, yorumu ve  sanatçı duruşuyla büyük beğeni ile dinlenen  Mehmet Özkaya, bireysel birikim ve tecrübelerini bir adım öteye taşıyarak alanında profesyonel olan seçkin bir kadro oluşturarak Akademi Stüdyo çatısı altında buluşturdu.

Van'da farklı tarihlerde  konserler veren müziğin başarılı ismi hemşehrimiz, "Mehmet Özkaya Akademi Stüdyo" adı ve "Sen de yapabilirsin" sloganıyla kurduğu atölye ile ilgili şunları söyledi: "Sistemsel eğitimle sizlere en iyi hizmeti vermek ve sektörde çıtayı biraz daha yükseltmek iddiasındayız. Müziğe gönül veren her yaş grubundan amatör ve profesyonellerle burada buluşarak sanatsal ve kültürel gelişime katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Müzik kültürümüzün geçmişten gelen klasik geleneğiyle geleceğe uzanan çağdaş yorumu arasındaki ilişkiyi korumak ve  geliştirme misyonuyla yola çıktık. Unutmayın çaba, istek ve eğitimle "Sen de yapabilirsin." Amacımız "ben de yapabildim" diyebilmeniz. Potansiyelinizin farkında olun..."

Akademideki atölyede şan, Nota&Solfej, Piyano, Kanun, Keman, Bateri, DJ eğitimi (pioneer sertifikalı), Aranje, diksiyon&sunuculuk, TV program yapımı, fotoğrafçılık ve çeşitli alanlarda workshop çalışmaları yapılacak.

Stüdyoda ise, Aranje, Demo, Mix,Mastering, Prova kayıt, Single, Albüm Klip çekimi ve tanıtım filmi çekilecek. Ayrıca Çeşitli alanlarda düzenlenecek workshoplarla kültürel buluşma noktası olmayı hedefleniyor.

Bakmadan Geçme